Publică un anunț
piatasud.md

În luna ianuarie, la bugetul public național au fost acumulate venituri de 4,96 miliarde de lei

În luna ianuarie, la bugetul public național au fost acumulate venituri de 4,96 miliarde de lei

În luna ianuarie a anului 2021, la bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 4,96 miliarde de lei, fiind în creștere cu 251,1 milioane de lei față de luna ianuarie a anului trecut. Cheltuielile au constituit 5 miliarde de lei, care, comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, sunt mai mari cu 252,2 milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Finanțelor, executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 38,5 milioane de lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 6,7 miliarde de lei.

„Totodată, veniturile bugetului de stat în prima lună a anului 2021 au constituit 3 miliarde de lei. Comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, acestea s-au majorat cu 262,2 milioane de lei. Veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 1,6 miliarde de lei, cu 177 milioane de lei mai mult față de ianuarie 2020, iar veniturile administrare de către Serviciul Vamal au constituit 1,5 miliarde de lei, fiind în creștere cu 59,8 milioane de lei comparativ cu prima lună a anului trecut”, indică Ministerul Finanțelor.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 3,6 miliarde de lei, mai mari cu 76,9 milioane de lei comparativ cu prima lună a anului trecut. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 611,7 milioane de lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat au constituit 3,8 miliarde lei, conform sursei citate.

Ministerul Finanțelor a mai anunţat că a asigurat onorarea tuturor angajamentelor de plată pentru luna ianuarie a anului curent, toate plățile fiind finanțate integral. „De asemenea, reiterăm faptul că nu există riscuri de neexecutare/stopare a cheltuielilor aprobate în buget, dat fiind faptul că bugetul dispune de resurse financiare suficiente și asigură în permanență un management prudent al lichidităților. În acest sens, menționăm că salariile, pensiile, prestațiile sociale și alte cheltuieli prioritare vor fi achitate integral și la timp”, arată un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Author: ziuadeazi.md