Publică un anunț
piatasud.md

Transportul public – o problemă a locuitorilor sectorului Ghidro din Cahul

Transportul public – o problemă a locuitorilor sectorului Ghidro din Cahul

Localnicii din zona Ghidro au avut o întâlnire cu Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, vineri, 28 iulie 2023 pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă aceștia.

Întâlnirea a avut loc în preajma blocurilor locative de pe str. Dunării 5, teritoriul aflat administrativ în municipiul Cahul. Discuțiile s-au axat pe problemele legate de transportul public, infrastructura precară și amenajarea teritoriului.

Una dintre nemulțumirile localnicilor a fost legată de transportul public, care nu respectă itinerarul și graficul stabilit, iar șoferii evită intenționat să oprească la stații, mai ales dacă știu că pasagerii au circulator.

O altă problemă a fost cea legată de autoturismele care trec prin curtea blocurilor de pe strada Dunării nr. 5 în direcția localității Crihana. Rezidenții și-au exprimat dorința de a închide această cale de acces pentru mașini, în scopul menținerii liniștii și siguranței în curte. Totuși, după dezbateri s-a convenit să se facă o reamenajare a zonei pentru a se evita trecerea autovehiculelor pe acel drum.

De asemenea localnicii și-au manifestat indignarea față de copacii uscați care reprezintă un pericol pentru trecători. S-au căutat soluții pentru ogrăzile neîngrijite, parcări neregulmentare, necesitatea instalării unor topogane, prezența câinilor vagabonzi și deranjul pe care îl provoacă ciorile din parcul aferent Colegiului Iulia Hașdeu din Cahul.

Totodată, cetățenii au menționat că gunoiul aruncat în locuri nepermise reprezintă o problemă majoră, iar parcul este neamenajat și lasă de dorit din punct de vedere al aspectului și utilității.

Primarul Nicolae Dandiș a declarat că parcul și restul zonei Ghidro este teritoriul administrativ al Crihanei Vechi, de aceea Primăria mun. Cahul nu poate investi și soluționa problemele de acolo.

Totuși, până la sfârșitul lunii zona în care se află gunoiștea va fi îngrădită și dotată cu tomberoane de tip închis. Iar ce ține de reamenajarea teritoriului, Primarul așteaptă demersurile și propunerile concrete din partea locuitorilor pentru a putea demara proiectul de reamenajare și îmbunătățire a zonei Ghidro.

Articole similare