Publică un anunț
piatasud.md

Japonia va oferi grant în sumă de 90909 dolari pentru Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” din Cahul

Japonia va oferi grant în sumă de 90909 dolari pentru Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” din Cahul

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, și reprezentanții a șase instituții beneficiare din țara noastră au semnat recent contractele de grant privind finanțarea proiectelor în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone” pentru anul fiscal 2020, în sumă totală de 511273 de dolari SUA, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei nipone la Chişinău, Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei a aprobat spre finanțare mai multe proiecte. Printre acestea se numără proiectul pentru îmbunătățirea mediului de învățământ la grădinița nr. 7 din orașul Râșcani în sumă de 90909 dolari; pentru îmbunătățirea mediului de învățământ la Gimnaziul din satul Mereșeni, raionul Hâncești în sumă de 90909 dolari.

De asemenea, Japonia va oferi susținere proiectului pentru modernizarea echipamentului medical la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie din municipiul Chișinău în sumă de 90909 dolari; pentru modernizarea echipamentului medical la Spitalul Clinic Municipal ”Gheorghe Paladi” din municipiul Chișinău în sumă de 86617 dolari; pentru îmbunătățirea mediului de învățământ la Liceul Teoretic ”Olimp” din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi în sumă de 61,020 dolari; pentru îmbunătățirea mediului de învățământ la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” din municipiul Cahul în sumă de 90909 dolari.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În perioada 2008-2020, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de peste 5,3 milioane de dolari pentru 65 de proiecte (excluzând cele șase granturi sus-menționate), majoritatea fiind în domeniile sănătății publice și educației.

„Îmbunătățirea serviciilor medicale și crearea condițiilor optime pentru educație rămân printre prioritățile de bază ale Japoniei în Republica Moldova, iar cele şase granturi reprezintă un nou semn de prietenie din partea poporului japonez”, a relevat Katayama Yoshihiro.

Articole similare