Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul se va începe „lichidarea” câinilor maidanezi?

La Cahul se va începe „lichidarea” câinilor maidanezi?

Petru Burlacu, Primarul oraşului Cahul, a vorbit într-un video plasat pe internet, despre problema câinilor maidanezi care s-a creat în oraş. 

„Primăria oraşului împreună cu Serviciul de salubrizare încercăm să întreprindem măsuri la acest capitol. Este necesar de a contacta nişte servicii a vânătorilor specializaţi să selectăm câinii care sunt bolnavi pentru ai înlătura şi nu a provoca probleme cetăţenilor” a declarat Domnul Burlacu.

Primarul oraşului a condamnat şi atitudinea unor cetăţeni faţă de aceşti câini, cetăţeni care le aduc acestora mâncare, povestind şi un caz din propria experienţă cum a fost „lăudat” de o astfel de doamnă care hrănea câinii în centrul oraşului.

„Sunt in aşteptarea ca sa avem un dialog pentru a scoate de pe rol această problemă. Aşteptăm şi viziunea dumneavoastră la acest capitol. Sursele bugetare nu prevăd înlăturarea acestor câini maidanezi” a mai declarat Primarul oraşului Cahul.

Totodată, Petru Burlacu a menţionat că aceşti câini reprezintă un pericol pentru sănătatea cetăţenilor şi şi-a manifestat îngrijorarea privind posibilitatea apariţiei epidemiei de rabie în oraş.

Întreaga declaraţia a Primarului oraşului Cahul o puteţi urmări mai jos:

Articole similare