Publică un anunț
piatasud.md

Igor Schin: La început a fost curiozitate, apoi uimire, dar și regret și unele dezamăgiri

Igor Schin: La început a fost curiozitate, apoi uimire, dar și regret și unele dezamăgiri

Licențiat în drept, a activat în calitate de jurist multi ani, despre Igor ne spune ca: „la inceput a fost curiozitate, apoi uimire, satisfacție cînd descoperi noi orizonturi, dar și regret și unele dezamăgiri„

La moment Igor își continua studiile, de această dată în domeniul psihologiei, motivînd că: „toată viața alergăm după bunuri materiale utile corpului și lăsam deoparte partea spirituală, sufleteasca, creierul. Pentru mine este o plăcere  de a studia, de a cunoaște ceva nou, în primul rînd de a mă cunoaște pe mine însumi. Juridica este un domeniu care teoretic și practic te impune să lucrezi cu diferite categorii de cetățeni, ești obligat să aplici chestiuni psihologice, să vezi oamenii altfel să te vezi pe tine din alt punct de vedere„ ne explică Igor asocierea dintre cele două domenii pe care le studiază.

Deja de 1 an, Igor este administrator al ÎM Cahul Piața Centrală, despre activitatea sa de manager Igor ne spune că cel mai greu este  din cauza mentalității oamenilor„ viziunea negativa a populatiei despre tot ce înseamna piața centrală.  Unii oameni se uită ca sunt tînăr, ambițios și e ok, alții că sunt tînăr  și nu am experiență, dar dacă  demonstrezi prin fapte totul se aranjează la locul lor„ 

Chiar dacă este greu, Igor ne vorbește despre planurile de viitor în imbunătățirea întreprinderii: „vreau să schimb mentalitatea oamenilor, să  depășim situațiile de criză, dorim construcția unor hale pentru produsele autohtone în piața de pe strada Dunării, crearea locurilor de muncă și preț rezonabil direct de la producătorii autohtoni, fără intermidiari. Iar piața din centrul orașului aș vrea să o transform într-o clădire mare” Pentru a comunica cu cetatenii Igor, a creat  pagina de facebook a întreprinderii, unde sunt plasate informații, sfaturi, preturile la bunuri pentru fiecare lună.

„Trăiesc în acest oraș, aici este viața mea, vreau să dezvolt și să schimb metalitatea oamenilor, e greu dar putem deveni stăpâni la noi acasă. Am fost migrant, și în est și în vest, da nu m-am regăsit, totuși acasă este cel mai bine. Acasă este aerul tău, mama ta, prietenii tăi, acasă este acasă„ ne declară Igor.

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Implică-te, e simplu!” implementat de A.O. „Cahul 2030” în cadrul programului „Încurajarea tinerilor ca să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, și co-finanțat de Uniunea Europeană.

Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare