Publică un anunț
piatasud.md

Primăria comunei Cucoara a lansat a II-a ediție a procesului de Bugetare participativă

Primăria comunei Cucoara a lansat a II-a ediție a procesului de Bugetare participativă

Primăria comunei Cucoara lansează II-a ediție a procesului de Bugetare participativă, pentru concursul de proiecte depuse de cetățeni, care vor fi implementate în 2023. Aceasta este o inițiativă prin care locuitorii comunei sunt încurajați să identifice și să semnaleze neajunsurile comunității, propunând soluții.

Astfel, cetățenii pot depune proiectele între 24 iulie și 20 august 2023. Acestea urmează să fie analizate și evaluate de către o Comisie de evaluare între 21 august și 04 septembrie 2023 iar lista proiectelor câștigătoare va fi publicată pe data de 04 septembrie 2023.

Pentru ca proiectul să fie acceptat la concurs, acesta trebuie să respecte criteriile și cerințele din Regulamentul privind bugetarea participativă, aprobat de Consiliul comunal Cucoara. De asemenea, participanții trebuie să completeze și formularul de proiect.

Aceste proiecte trebuie să îndeplinească o serie de criterii, printre care solicitarea unui buget de maximum 20.000 lei și o contribuție obligatorie de minimum 10% din valoarea totală a proiectului din partea aplicanților sau partenerilor proiectului.

După depunerea proiectelor, acestea vor fi evaluate și punctate de către o Comisie de evaluare, care va lua în considerare și bugetul solicitat de fiecare proiect. Proiectele care vor fi acceptate și finanțate de Primăria comunei Cucoara vor fi supuse unui vot online de către cetățeni, dar și unui vot deschis la sediul Primăriei. Astfel, aceștia vor avea posibilitatea să își exprime preferințele și să participe activ în procesul decizional al comunității.

Odată ce proiectele vor fi aprobate și finanțate, autorii acestora vor avea posibilitatea să monitorizeze implementarea lor, asigurând astfel că se desfășoară conform planului și bugetului stabilit. De asemenea, cetățenii vor fi încurajați să raporteze orice nereguli în procesul de implementare către Primărie, astfel încât să se asigure transparența și responsabilitatea în implementare.

Pentru mai multe informații, cetățenii pot contacta Primăria comunei Cucoara prin adresa de e-mail primariacucoara@yahoo.com sau la numărul de telefon 0 (299) 51574. În plus, pagina de Facebook a Primăriei va fi actualizată cu informații despre derularea procesului de Bugetare Participativă.

Articole similare