Publică un anunț
piatasud.md

Mobilă nouă și electrocasnice la grădinița din satul Rumeanțev

Mobilă nouă și electrocasnice la grădinița din satul Rumeanțev

Anul 2019 a fost unul foarte îmbucurător pentru copiii de la grădinița din satul Rumeanțev.

Dacă la început de nu era clară viitorea funcționare a acestei grădinițe din cauza deficitului în buget și a multor alte probleme, atunci spre sfârșitul anului grădinița s-a schimbat cardinal și a primit o nouă viață.

Pe parcursul anului, administrația grădiniței de mai multe ori s-au adresat la diferite partide, Consiliul Raional, persoane juridice și fizice pentru a-i susține în soluționarea acestora și în sfârșit au reușit.

A fost înnoit în totalitate dormitorul și a fost procurat mobilier nou ( luând în considerație că acestea nu au fost schimbate de pe timpul URSS), pături, perne și lengerie de pat ( înainte părinții aduceau singuri de acasă).

Grădinița a fost asigurată cu un bloc sanitar modern, mașină de spălat și boiler. 

”Odată cu apariția apei calde, copiii cu o mare dorință merg mai des să spele mâinele, a menționat directoarea grădiniței”, ne-a comunicat Natalia Demciucova.

A fost renovată și zona pentru petrecerea orelor cu scaune și mese noi, mobilier și materiale pentru predare.

Și desigur cea mai îndrăgită zonă a copiilor a primit o nouă viață fiind procurate jucării și o bucătărie mare modelată pentru joacă.

Mulțumită companiei din domeniul IT,  ISD și EBS INTEGRATOR a fost posibilă procurarea unui calculator și televizor pentru vizionarea desenelor animate și a materialelor de studii.

”Suntem mulțumiți de rezultatele obținute deoarece acum grădinița arată modern, fresh și nu se deosebește de cele din oraș. Scopul meu principal a fost asigurarea unei atmosfere confortabile pentru copii, chiar dacă numărul acestora nu este atât de mare și mereu se discuta închiderea acesteia. Recunoaștem că a fost o etapă foarte dificilă dar am insistat și cu ajutorul APL și deputaților din Parlamentul Republicii Moldova am reușit. În viitor vrem să construim o zonă de joacă la aer liber și să reparăm blocul de alimentare”, a menționat directoarea grădiniței.

Deasemenea doamna Natalia ne-a comunicat că nu avea mare încredere când formula scrisorile de adresare cu cererea de contribuție și ajutor în rezolvarea problemei dar i-a reușit. La fel și deputații din Parlamentul Republicii Moldova în numele doamnei Elena Bacalu și domnul Vladimir Țurcan au contribuit considerabil pentru procurarea utilajelor necesare.

Directoarea grădiniței aduce sincere mulțumiri din numele copiilor și părinților tuturor celor implicați în asigurarea unei grădiniți moderne pentru copiii din satul Rumeanțev.

Articole similare