Publică un anunț
piatasud.md

Ne vom scălda anul acesta de Bobotează? Noi am aflat

Ne vom scălda anul acesta de Bobotează? Noi am aflat
© sursa: vizit.md

Boboteaza, cunoscută şi sub numele de Botezul Domnului, este una dintre cele mai importante sărbători creştine, care simbolizează renaşterea spirituală a lui Iisus prin botezul Său şi începutul misiunii Sale.

În fiecare an, de Bobotează, Catedrala Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil invită cetățenii mun. Cahul să participe la tradiția de ”scufundare în apă sfințită”.

Astfel pe 19 ianuarie 2023, începând cu ora 14:00, toți doritorii sunt invitați să participe la serbare la lacul Frumoasa.

Preotul Mihai Mungiu, pe pagina sa de Facebook, îndeamnă doritorii să aibă cu ei minimul necesar:

  • costum de baie (cuviincios) sau o cămașă
  • șlapi
  • un halat/pătură/prosop
  • îmbrăcăminte uscată
  • termos cu ceai fierbinte.

Totodată, Direcția Situații Excepționale Sud a IGSU vine cu recomandări și măsuri de prevenire în timpul scăldatului de Bobotează:

ESTE INTERZISĂ aglomerarea persoanelor pe suprafața gheții, scăldatul copiilor fără supravegeherea adulților, scufundarea sub apă direct pe gheață, scăldatul în stare de ebrietate.

CONTRAINDICAȚII PERSOANELOR CARE SUFERĂ DE boli inflamatorii ale căiilor nazale, boli cardio-vasculare, boli ale căilor respiratorii, boli ale sistemului nervos central, boli dermato-venerologice.

SE RECOMANDĂ ca scăldatul să fie doar în locuri special amenajate, doatate cu scări, trebuie de consultat medicul, înainte de scăldat încălziți corpul și faceți exerciții fizice ușoare, în apă trebuie să vă aflați nu mai mult de 10 secunde, după scăldat ștergeți corpul cu prosop, îmbrăcați haine gorase și consumați ceai fierbinte.

Scufundarea se va petrece după slujba de sărbătoare și sfințirea apelor la Catedrala Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Articole similare