Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Botgros – Cetăţean de Onoare al raionului Cahul

Nicolae Botgros – Cetăţean de Onoare al raionului Cahul
© ?????????????

Maestrul Nicolae Botgros a devenit Cetăţean de Onoare al Raionului Cahul prin decizia consilierilor raionali luată joi, 26 aprilie. 

Maestrul Nicolae Botgros a devenit Cetăţean de Onoare al Raionului Cahul prin decizia consilierilor raionali luată  joi, 26 aprilie. Consilierii au susţinut unanim propunerea preşedintelui raionului de a acorda acest titlu onorific Maestrului Botgros.

Înalta distincţie a fost oferită „În semn de omagiu adus dlui Nicolae Botgros, artist al poporului, cavaler al Ordinului Republicii, care a adus o contribuţie importantă la dezvoltarea şi creşterea prestigiului raionului Cahul la nivel naţional şi internaţional”. Nicolae Botgros este primul deţinător al titlului de „Cetăţean de Onoare al raionului Cahul”.  

Persoana care deţine titlul de „Cetăţean de Onoare al raionului Cahul” va primi însemnele corespunzătoare titlului de cetăţean de onoare al raionului Cahul: diploma de cetăţean de onoare şi legitimaţia cu stema raionului. 

De asemenea proaspătul Cetăţean de onoare va acea acces gratuit la spectacolele şi la manifestările ştiinţifice, cultural – artistice şi sportive care se desfăşoară pe raza teritorială a raionului Cahul, şi va primi o recompensă bănească, anual, din bugetul raional, egală cu salariul mediu lunar pe economia naţională.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în satul Badicu, raionul Cahul, într-o familie de lăutari.  
Începând cu anul 1978, Nicolae Botgros este conduce Orchestra Populară „Lăutarii”. 

Articole similare