Publică un anunț
piatasud.md

O școală din raionul Cahul a intrat în carantină. 3 profesori au fost confirmați pozitiv la COVID-19

O școală din raionul Cahul a intrat în carantină. 3 profesori au fost confirmați pozitiv la COVID-19

De la începutul anului școlar, 13 instituții de învățământ din întreaga țară au fost plasate în carantină. Cauza fiind fie îmbolnăvirea cu COVID-19 în rândul elevilor, fie în rândul profesorilor. Potrivit datelor Ministerului Educației, cele 13 școli sunt din 11 raioane diferite.

Contactată de tv8.md, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației, Natalia Grâu, a precizat că din numărul total de instituții de învățământ, 1236 activează în regim în format fizic. Totodată, 16 instituții activează la distanță. 13 dintre ele activează în regim online din cauza că au fost plasate în carantină. Este vorba despre câte o instituție din raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Drochia, Ocnița, Râșcani și Ungheni și câte două instituții de la Dubăsari și Hâncești.

„Aceste instituții sunt în carantină și comisiile teritoriale au stabilit durata până când ele vor fi în carantină”, a precizat Natalia Grâu.

Potrivit Șefului Direcției Generale Învățământ Cahul, Valeriu Baban, n-ea comunicat că în raionul Cahul la carantină a fost închisă școala din satul Lucești, raionul Cahul. Potrivit domnului Baban, 3 profesori au fost testați pozitiv, școala fiind închisă la carantină pentru 14 zile.

Totodată, domnul Baban a menționat că procesul educațional nu a fost sistat, acesta continuă online.

Procesul educațional a fost reluat la 1 septembrie, iar instituțiile de învățământ au avut de ales din șapte modele după care să organizeze efectuarea orelor.

Articole similare