Publică un anunț
piatasud.md

UE// Cahulenii despre renovarea Parcului: Acum desigur e bine. Acum poți să te plimbi fără gropi

Lucrările de renovare a parcului Grigore Vieru din Cahul sunt pe final. Am discutat cu cahulenii despre cum s-a schimbat parcul după ce au demarat lucrările.

”Cum era și cum e acuma. Acum desigur e bine. Acum poți să te plimbi fără gropi” ne-a spus unul dintre cahulenii cu care am discutat. 

„Parcul îmi pare frumos, cu sculpturi și terenuri de joacă”; „Așteptăm să vedem rezultatul în sfârșit, dar e foarte frumos după părerea mea”;  „Ca viziune e foarte bine gândit și foarte plăcut mie” sunt părerile cetățenilor cu care am discutat. 

Modul în care sunt efectuate lucrările a fost inspectat și de către E.S. Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. 

Acesta s-a aflat într-o vizită de lucru pe 23 iunie la Cahul. 

„Pentru mine este o plăcere să fiu din nou la Cahul. Am vorbit cu domnul primar Dandiș despre cum sunt implementarea proiectele susținute financiar de UE. Mă bucur că avem progres și rezultate care au ca scop îmbunătățirea standardelor de viață și a calității vieții a oamenilor din Cahul” a declarat Peter Michalko.

Totodată diplomatul a menționat că: „Ceea ce privește infrastructura, acum aflându-ne în parc unde sunt vizibile transformările dar și susținerea antreprenorilor locali. Asta e foarte important pentru că sunt locuri de muncă, salarii și oameni care pot să-și vadă viitorul aici. Dezvoltarea regiunii și orașului, asta e ceea ce ne dorim noi ca parteneri. Vom susține și în continuare asemenea proiecte”.

Actualmente sunt finisate practic toate lucrările de construcții: pavarea trotuarelor, edificarea sistemului de iluminat public, a sistemului de irigare. Este pe final construcția fântânii arteziene. 

„În parc s-a întârziat cu finisarea lucrărilor în parc deoarece a apărut o problemă cu solul vegetal. Zilele trecute a fost rezolvată problema și au demarat lucrările în continuare. Acum dacă vremea va fi bună cu noi în următoarele săptămâni vom finisa aspectele ce țin de sol iar plantarea florilor și arbuștilor va fi în toamnă” ne-a declarat Nicolae Dandiș, primarul mun. Cahul.

Primarul de Cahul a mai specificat care lucrări mai urmează să fie executate până la darea în exploatare a Parcului reabilitat. 

„Urmează să mai îmbunătățim platforma de sport, practic în spatele nostru vom avea o platformă pentru sport în aer liber și alte elemente de joc pentru copii. Mă bucur că mesele de tenis instalate cu suportul Asociației Băștinașilor au așa mare succes și sperăm să mărim numărul acestora” a specificat Nicolae Dandiș.

Precizăm că reabilitarea parcului G. Vieru din Cahul este realizată grație suportului financiar al Uniunii Europene, în cadrul programului EU4Moldova: Regiuni Cheie. 

Suma totală a acestui proiect este de 12 milioane lei dintre care 1,8 milioane lei este contribuția bugetului local.

A.O. Cahul „2030” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Ce înseamnă Uniunea Europeană pentru Raionul Cahul”. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Conținutul articolului aparține autorilor și nu reflectă neapărat viziunea UE sau GIZ.

Articole similare