Publică un anunț
piatasud.md

Ana Bria: Mi-e greu când ajung la fața locului la o chemare unde este violență în familie // VIDEO

Ana este una dintre cele 3 polițiste care activează în cadrul sectorului nr. 5 Colibași a IP Cahul. În poliție nu activează de mult, dar a reușit să o motiveze și pe sora sa să -și aleagă cariera de polițist. Este subofițer de sector, o funcție care presupune multă comunicare cu oamenii, cu atât mai mult că într-un sat, ofițer de sector înseamnă mai mult decât un simplu polițist. 

„Activez în poliție de 2 ani și 9 luni. De mic copil visam să fiu polițistă. Când am crescut mare, mi-am făcut o familie, am absolvit universitatea și am crezut că visul meu a rămas în urma. După ce mi-am aranjat copii m-am gândit să-mi fac viitorul. M-am decis să lucrez în poliție, am fost susținută de familie, și până la urmă am reușit” ne declară Ana Bria. 

De origine este din Colibași, aici și lucrează. până a venit în funcție, în sector lucrau doar bărbați, de aceea mulți au fost unimiți să vadă o femeie în uniformă.

 „Oamenii erau un pic mirați, mă întrebau cum o să faceți față cu atâția infractori, cu atâția oameni răi. Am făcut față. Dacă faci ceea ce-ți place – nu văd un obstacol. În fiecare zi sunt intre oameni, sunt între oamenii care au nevoie de ajutorul poliției. Sunt între copii, mergem la școală, ajutăm copiii care au nevoie, ajutăm profesorii” ne mai povestește Ana. 

Cel mai greu pentru Ana este să intervină în cazurile de violență în familie. Ne-a  povestit că se întâmplă ca copii victimelor să vina direct la ea acasă să-i sesizeze problema. 

„Foarte tare mi-e greu când ajung la fața locului la o chemare unde este violență în familie, unde sunt implicați și copiii. Această situație mă dă gata, dar noi suntem acei care ajungem acolo, trebuie să fim cei mai puternici, care trebuie să scoatem victimele de acolo, din depresie și tot noi suntem acei care trebuie să documentăm” ne-a mai povestit Ana Bria. 

Într-un sat, cel mai des sunt documentate infracțiuni ușoare, un accent sporit fiind pus pe prevenirea infracțiunilor, dar și comunicarea permanentă cu cetățenii.  

„Cele mai des întâlnite probleme la sat sunt: violența în familie, certurile dintre vecini și consumul de alcool. Mai sunt furturi, rar când avem o situație mai dificilă. Pe sectorul Colibași suntem 2 polițiști, lucrăm cot la cot, împreună. Eu când am venit, colegul meu deja lucra și ma ajutat, m-a susținut. Îmi place ceea ce fac” punctează Ana Bria. 

Acest articol a fost produs  cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.

Articole similare