Publică un anunț
piatasud.md

Pe drumurile din ţară se circulă în condiții de iarnă

Pe drumurile din ţară se circulă în condiții de iarnă

În prezent, pe teritoriul țării sectoare de drum blocate nu sunt, iar accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

În ultimele 24 de ore, în nordul și centrul țării au fost înregistrate temperaturi scăzute fără precipitații, în sudul țării a fost înregistrată ninsoare și lapoviță, pe unele sectoare de drum formându-se lunecuș. Potrivit  drumarilor, în aceste condiții, pe traseele publice naționale din zona de nord și centru au fost efectuate lucrări de patrulare, iar în zona de sud au fost desfășurate lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

„Unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au utilizat în procesul tehnologic 70 de unități speciale și au antrenat  128 de muncitori rutieri”, indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se informeze despre condițiile meteorologice și starea părții carosabile a traseului ce urmează a fi tranzitat și să se abțină de la deplasări, dacă acestea nu sunt strict necesare, pentru a permite desfășurarea cursivă a lucrărilor de deszăpezire în perioada 27-28 ianuarie.

Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ. Pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele de telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Codul Portocaliu de condiții meteorologice complicate se va menține şi mâine. În următoarele 24 de ore, în ţară sunt anunţate precipitații puternice sub formă de lapoviță şi ninsoare, vânt puternic, viscole şi troiene. Joi, 28 ianuarie, valorile termice pe ţară se vor încadra între minus 2 – plus 3 grade Celsius, ziua, şi până la 6 grade de ger, noaptea.

Articole similare