Câteva clipe în urmă a fost ales președintele Raionului Cahul, fără a fi anunțată crearea unei alianțe de guvernare a raionului Cahul.

Astfel, cu votul a 20 coonsilieri: PSRM (10 persoane), PDM (8 persoane), Antonina Belobrova (PP P Șor) și Petru Burlacu (PCRM) președinte al raionului a fost ales domnul Marcel Cenușa, consilier PSRM, 

Marcel Cenușa este pensionar al Serviciului Informații și Securitate.


La ședință au participat 34 de consilieri raionali din 35 aleși.

Ședința a fost prezidată e către consilierul PDM Adnrian Galaju. În cadrul ședinței au fost constituite nominal comisiile Consiliului Raional Cahul, care și-au ales conducerea.

Precizăm că în urma rezultatelor alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019, în Consiliul raional Cahul, au acces consilieri de la următoarele fracțiuni politice:

1. Blocul Electoral ACUM Platforma DA și PAS – 13 mandate;

2. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova – 10 mandate;

3. Partidul Democrat din Moldova – 8 mandate;

4. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – 1 mandat;

5. Partidul Liberal Democrat din Moldova – 1 mandat;

6. Partidul Șor – 1 mandat;

7. Partidul Nostru – 1 mandat

Total – 35 mandate

Cu mai multe detalii și primele declarații vom reveni după ședință 

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.