Publică un anunț
piatasud.md

Prima tranșă din ajutorul umanitar sub formă de motorină, pe care România îl acordă R. Moldova, ajunge la Chișinău

Prima tranșă din ajutorul umanitar sub formă de motorină, pe care România îl acordă R. Moldova, ajunge la Chișinău
© sursa foto: diez.md

Prima tranșă din ajutorul umanitar sub formă de motorină, pe care România îl acordă Republicii Moldova ajunge astăzi la Chișinău, transmite radiochisinau.md.

O cantitate totală de 6000 tone de motorină urmează să fie distribuită agricultorilor afectați de seceta din 2020. Acest ajutor energetic din partea României a fost convenit în timpul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Chișinău, la sfârșitul anului trecut.

Ceremonia de recepționare a ajutorului va avea loc în orașul Ocnița. La eveniment vor participa ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și o delegație oficială din România condusă de Gheorghe Alecsei, președinte al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Anterior, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) au anunțat că au finalizat procedura de evaluare a cererilor de solicitare a motorinei din ajutorul umanitar extern acordat de România.

Potrivit MADRM, au fost evaluate 3 502 cereri de solicitare a ajutorului umanitar sub formă de motorină, recepționate în perioada 16 martie – 5 aprilie curent, de la 3 430 de producători agricoli unici. „Cele mai multe solicitări de ajutor umanitar au fost depuse de producătorii agricoli din raioanele: Cahul – 232 cereri, Comrat – 177 cereri, Căușeni – 176 cereri, Orhei – 164 cereri, Ștefan-Vodă – 152 cereri”, indică instituţia.

Articole similare