Publică un anunț
piatasud.md

Programul evenimentelor de Ziua municipiului Cahul

Programul evenimentelor de Ziua municipiului Cahul
© colaj ziuadeazi

Cahul se pregătește pentru a sărbători 522 de ani de la prima atestare documentară. Evenimentul va avea loc pe 2 iulie 2024.

O expoziție intitulată „Istoria municipiului Cahul” va fi deschisă la Muzeul Ținutului Cahul la ora 9:00. Apoi va urma Caravana Drepturilor Omului va ajunge în Parcul Central „Grigore Vieru” la ora 10:00.

La aceeași oră se va desfășura Forumul Național Cahul4Culture care va avea loc la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul la ora 10:00.

Potrivit Primăriei, evenimentele vor fi reluate după prânz cu lansarea cărții „Cahul. Cultura promovării imaginii oraşului” la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul la ora 15:00.

Parada Majoretelor va începe la ora 17:30. Participantele vor porni de la Palatul de Cultură „N.Botgros”, iar destinația finală este Piața Horelor. Acolo va avea loc spectacolul de gală din cadrul Festivalului Internațional „Majorette Fest Moldova” de la ora 18:00.

Începând cu ora 20:00, vor cânta SunStroke Project și Ioana Căpraru, iar Ansamblul Profesionist de Muzică și Dans Popular „IZVORAȘUL” va evolua cu un program artistic.

Articole similare