Publică un anunț
piatasud.md

Reportaj FOTO: Ziua Națională a Culturii marcată la Cahul

Reportaj FOTO: Ziua Națională a Culturii marcată la Cahul

La Cahul a fost sărbătorită Ziua Națională a Culturii, printr-o ceremonie de depunere a florilor la bustul lui Mihai Eminescu. Evenimentul a fost organizat pentru a marca aniversarea a 173 de ani de la nașterea marelui poet.

Depunerea de flori la bustul lui Mihai Eminescu simbolizează respectul și recunoștința față de contribuția sa în literatura română. Această practică a devenit un mod obișnuit de a-i cinsti memoria și de a transmite următoarelor generații valorile sale morale și culturale.

La eveniment au luat parte primarul orașului Cahul, care a salutat participanții și le-a vorbit despre importanța poeziei Eminesciene în cultura română și a țării noastre.

”Fac apel către elevi, studenți și fiecare dintre noi, să încercăm să citim prin prisma evenimentelor contemporane și operele care au fost atunci, pentru că, la distanță de secole, dar din păcate, unele adevăruri rămân, și chiar critica față de autoritățile de atunci, era justificată în secolul XIX și este justificată și astăzi. Vă îndemn, prin de starea de spirit, prin atitudinea noastră, să înveșnicim rolul acestei mari personalități – Mihai Eminescu”, a spus Nicolae Dandiș, primarul mun. Cahul.

La finalul ceremoniei, cetățenii orașului Cahul au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu.

Articole similare