Publică un anunț
piatasud.md

Dispozițiile Primarului mun. Cahul pentru luna august

Dispozițiile Primarului mun. Cahul pentru luna august

În perioada de referință, Primarul municipiului Cahul a emis doar 89 de dispoziții dintre care:  Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 23; Dispoziții din domeniul buget și finanțe – 7; Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 56; două dispoziții în domeniul gestionării patrimoniului public și o dispoziție din domeniul comerțului.  

Analizând dispozițiile publicate pe site-ul actelocale.gov.md identificăm un șir de acte care ar reprezenta un interes sporit pentru cetățeni.

Cheltuieli publice

La data de 17 august, primarul mun. Cahul emite dispoziția nr. 258 prin care dispune alocarea a 46800 lei (echivalentul a 2400 EURO) din fondul de rezervă pentru asigurarea transportării lotului de ajutor umanitar din Italia pentru Spitalul raional Cahul.

Prin dispoziția nr. 265 din 24 august 2020, primarul mun. Cahul dispune alocarea mijloacelor financiare în sumă de 6 mii lei pentru procurarea pachetelor cu rechizite școlare necesare pentru noul an de învățământ copiilor din familiile social-vulnerabile din municipiul Cahul. Banii au fost alocați  A.O. Auzi – Tăcerea și A.O. Asociația Invalizilor din raionul Cahul.

5 mii de lei au fost alocați către A.O. Perspectiva, prin dispoziția nr. 264 din 24.08.2020, pentru organizarea excursiei „Descoperă Moldova” pentru membrii Fondului pentru Tineri Cahul. Banii alocați urmau să acopere cheltuielile de alimentare a celor 20 de participanți la excursie.    

A fost aprobat regulamentul de activitate și componența Comisiei Situații Excepționale a mun. Cahul. 

Prin dispoziția nr. 257 din 17 august 2020, a fost aprobată componența nominală a Comisiei pentru situații excepționale a mun. Cahul și regulamentul de activitate a acesteia. Prin dispoziția în cauză a fost abrogată dispoziția similară din anul 2015. 

Astfel, din Comisie fac parte 17 persoane, primarul, 2 viceprimari, specialiști ai Primăriei Cahul, conducătorii întreprinderilor municipale din oraș și un reprezentat al IP Cahul. 

Alocări de fonduri pentru Zilele diasporei  și Zilelor naționale  la Cahul 

La data de 24 august, a fost emisă dispoziția nr. 267 „Cu privire la organizarea și desfășurarea acțiunilor culturale dedicate Zilelor Diasporei”. 

În dispoziție a fost aprobat planul de acțiuni dedicate Zilelor Diasporei. Planul conținea 7 activități desfășurate în perioada 24 – 31 august. Organizarea activităților a costat bugetul municipiului Cahul 13300 lei, cea mai mare sumă fiind alocată pentru organizarea Concertului cvartetului de coarde Select Cvartet, eveniment desfășurat pe 31 august. 

O altă dispoziție (nr. 269 din 24.08.2020) a fost aprobat planul activităților consacrate celebrării Zilei Independenței Republicii Moldova. Cheltuielile aprobate pentru celebrare au fost de 3 mii lei, bani alocați pentru flori. 

Prin dispoziția  nr. 274 din 25.08.2020 a fost aprobat planul de acțiuni privind desfășurarea sărbătorii naționale „Limba Noastră”. 

Funcția de Contabil-Șef al Primăriei Cahul rămâne vacantă

La data de 5 august 2020 a fost emisă dispoziția 343-i „Cu privire la prelungirea procedurii de organizare și desfășurare a concursului la funcția publică vacantă de contabil-șef al primăriei mun. Cahul”. Astfel, procedura de depunere a dosarelor a fost prelungită până pe 24 august. 

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare