Rețete de pizza delicioase și rapide | Valerie’s Food

Rețete de pizza delicioase și rapide | Valerie’s Food
© Valerie's Food

RULOURI DE PIZZA

Când pofta de pizza te cuprinde, dar nu ai timp să prepari aluatul, rulourile din foitaj sunt soluția perfectă! În doar câteva minute, vei avea pe masă un aperitiv delicios și crocant.

Pentru aceste rulouri delicioase, ai nevoie de:

  • 800g foitaj fără drojdie
  • 250g sos de roșii
  • ½ linguriță usturoi pudră
  • ½ linguriță oregano uscat
  • 4-5 frunze busuioc
  • 200g salam
  • 200g mozzarella
  • 1 ou
  • Făină pentru pudrat
  • Sare și piper după gust

PIZZA CU CEAPĂ CARAMELIZATĂ

Deși poate părea o combinație neobișnuită, dulceața cepei caramelizate se îmbină perfect cu săratul parmezanului, creând o explozie de arome într-o singură felie. Este perfectă atât pentru o cină în familie, cât și pentru a impresiona oaspeții.

Pentru aluatul pufos și aromat, ai nevoie de:

  • 500g făină albă (pentru o bază delicioasă)
  • 300ml apă călduță
  • 2 linguri ulei de măsline (pentru o textură fină)
  • 1 pachețel drojdie uscată (pentru dospire)
  • 1 linguriță zahăr

Pentru umplutură:

  • 1 praz
  • 3 cepe
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță sare
  • 120g cremă de brânză
  • 50g parmezan
  • Ulei de măsline

RULOURI DE PIZZA DIN FOITAJ

Dacă aveți oaspeți neașteptați sau vreți să vă impresionați familia atunci asta este rețeta potrivită. Bucătăria se umple de o aroma plăcută și delicioasă. Mai mult de atât, toți vor rămâne plăcut uimiți de felul arătos al acestor rulouri de pizza. 

Pentru aceste rulouri delicioase, ai nevoie de:

  • 800g foitaj
  • Făină pentru suprafața de lucru
  • 1 ou
  • 150g cașcaval ras
  • 5-6 linguri piureu de roșii
  • ½ linguriță oregano uscat
  • Sare
  • Ulei pentru uns tava

MOD DE PREPARARE:

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
  2. Pe o planșetă presărată cu făină, întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară de câțiva milimetri grosime.
  3. Într-o farfurie pune piureul de roșii sau ketchup-ul împreună cu oregano și puțină sare (pentru gust), amestecă ingredientele până se încorporează.
  4. Întinde sosul de roșii pe toată suprafața aluatului (lăsând circa 1 cm. pe la margini). Deasupra presară cașcavalul ras.
  5. Rulează strâns aluatul din partea cu lungimea mai mare, după care cu un cuțit bine ascuțit taie felii de circa 3 cm.
  6. Unge o tavă plată de copt cu ulei.
  7. Aranjează rulourile pe orizontală în tava pregătită anterior. Unge-le cu ou bătut și pune-le la cuptor pentru circa 20 de minute sau până ce rulourile se rumesc frumos. Poftă bună!

Articole similare