Publică un anunț
piatasud.md

Rezerve de tutun pentru IQOS, în valoare de 1,3 milioane de lei, depistate ascunse într-un camion la vama Giurgiulești

Rezerve de tutun pentru IQOS, în valoare de 1,3 milioane de lei, depistate ascunse într-un camion la vama Giurgiulești

Rezerve de tutun de model Heets – IQOS, cu valoarea estimativă preliminară de peste 1,3 milioane de lei, au fost depistate ascunse într-un camion la vama Giurgiulești.

Marfa a fost ridicată marți seara, iar șoferul, un moldovean de 36 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore, transmite jurnal.md.

Autocamionul era înregistrat în Rusia și se deplasa din Republica Moldova spre Turcia, declarativ fără încărcătură. Însă, după ce a fost supus scanării cu raze X, a fost descoperit un ascunziș sub forma unui perete dublu în compartimentul marfar, unde au fost depistate și ridicate peste 38.000 de pachete de rezerve de tutun, în asortiment, cu timbre de acciz ce aparțin unui producător ucrainean.

„Marfa ridicată, precum și mijlocul de transport folosit la comiterea infracțiunii urmează a fi recunoscute în calitate de corpuri delicte și evaluate, în vederea ulterioarei confiscări sau, după caz, a contravalorii lor. Potrivit procurorilor PCCOCS, aceștia urmează să formuleze și să înainteze învinuirea și, în scopul asigurării eficienței investigațiilor, să depună demers privind solicitarea aplicării arestului preventiv”, informează PCCOCS.

Prin urmare, șoferul autocamionului, deținător al cetățeniei Republicii Moldova, cu vârsta de 36 de ani, a fost reținut pentru un termen de 72 de ore. Acesta este bănuit de tentativă de contrabandă, care potrivit legii penale se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 600.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Articole similare