Publică un anunț
piatasud.md

Serviciul Vamal are uniforme noi /FOTO

Serviciul Vamal are uniforme noi /FOTO

Din această săptămână, funcționarii vamali din cadrul posturilor vamale de frontieră întâmpină călătorii într-o uniformă de model nou.

Designul noilor piese vestimentare ale uniformei a fost conceput după modelul european, adaptate condițiilor climatice actuale, și care asigură confortul și flexibilitatea în exercitarea activității de serviciu specifice.

Astfel, funcționarii vamali vor fi echipați cu obiecte noi de uniformă, și anume: tricou cu mânecă scurtă cu guler de tip „polo”, jachetă fleece, geacă de vânt, pantaloni tactici și ghete tactice. Totodată, cu un nou model al ținutei de serviciu vor fi asigurate efectivele echipelor mobile și ale ofițerilor de investigații.

Având în vedere că procesul de echipare cu uniformă din cadrul subdiviziunilor teritoriale se va efectua treptat, de către funcționarii vamali va putea fi utilizată și modelul uniformei actuale. 

Purtarea uniformei de către funcționarii publici cu statut special din cadrul Serviciului Vamal este reglementată de Hotărârea Guvernului nr. 445/2014 cu privire la aprobarea Stemei şi fanionului Serviciului Vamal, însemnelor uniformistice, obiectelor de uniformă şi a normelor de echipare cu uniformă a funcționarilor vamali. 

Articole similare