Publică un anunț
piatasud.md

Serviciul Vamal și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în dialog pentru stabilirea perspectivelor de cooperare

Serviciul Vamal și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în dialog pentru stabilirea perspectivelor de cooperare
© Sursa: Serviciul Vamal

În cadrul unei întrevederi, conducerea Serviciului Vamal a avut discuții cu conducerea Universității „Dunărea de Jos” din Galați pe mai multe subiecte de interes comun, fiind abordate și oportunitățile de cooperare interinstituțională.

Subiectul principal al discuțiilor l-a constituit intenția încheierii unui acord de cooperare, în domeniul pregătirii funcționarilor din sistemul vamal al Republicii Moldova, atât la nivel de licență și masterat, cât și pe segmentul de formare continuă, inclusiv pregătirea unor viitori formatori.

În acest context, dialogul a vizat, în special, valorificarea oportunității de elaborare, în cadrul Facultății Transfrontaliere, a unor curricule de studii de licență și masterat pentru studenți, viitori funcționari vamali, în corelare cu cele mai bune practici internaționale și pregătirea specialiștilor de înaltă calitate.

Directorul Serviciului Vamal, Alexandru Iacub a subliniat că, stabilirea unui parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” reprezintă o oportunitate valoroasă pentru consolidarea capacităților și dezvoltarea de noi abilități pentru funcționarii funcționari vamali, capabili să răspundă necesităților actuale. „Pentru autoritatea vamală, dimensiunea de formare și instruire profesională este esențială pentru pregătirea unui corp de funcționari vamali competenți și bine instruiți, care să aducă plus valoare instituției, având în vedere angajamentele asumate de țara noastră în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a menționat directorul Serviciului Vamal, Alexandru Iacub.

În acest sens, conducerea Universității a exprimat deschiderea de a oferi platforma academică pentru realizarea schimbului de experiență, transfer tehnologic și desfășurarea activităților de instruire în domeniul transfrontalier, în laboratoare specializate, atât pentru funcționarii vamali ce activează în sistem, dar și pentru formarea noilor profesioniști în domeniul vamal.

Articole similare