Publică un anunț
piatasud.md

Ce firme sunt responsabile de lucrările de reparație a blocurilor sanitare la grădinițele de copii din municipiul Cahul?

Ce firme sunt responsabile de lucrările de reparație a blocurilor sanitare la grădinițele de copii din municipiul Cahul?

Anul de învățământ deja s-a început. În acest context, Primăria municipiului Cahul a decis că din această toamnă preșcolarii din localitate să beneficieze de blocuri sanitare moderne pentru a le oferi confortul micuților. Pentru reparația blocurilor sanitare de la instituțiile preșcolare din localitate, primăria a alocat peste 6,25 milioane de lei.

Potrivit portalului Mtender.md, pentru Grădinița „Spicușor” s-au alocat peste 1,547 milioane de lei, pentru renovarea și repararea camerelor sanitare din toate grupele, inclusiv cel destinat personalului didactic. 

De 1,580 milioane de lei vor fi efectuate lucrări de reparație a grupurilor sanitare la Grădinița Ghiocel” din municipiul Cahul.

Pentru Grădinița Licurici” au fost planificate circa 1,374 milioane de lei, de asemenea pentru reparația grupurilor sanitare. 

Și la Grădinița Scufița Roșie” vor fi modernizate grupurile sanitare. Pentru aceste lucrări, primăria a alocat 1,212 milioane de lei. 

La Grădinița Garofița”, pentru reparația grupurilor sanitare din patru grupe de micuți vor fi alocate peste 432 de mii de lei, iar la Grădinița Zâmbetul” pentru renovarea unui singur grup sanitar. 

Trei contracte cu trei agenți economici

grădini

Potrivit portalului Tender.gov.md, la 6 august curent au fost încheiate contracte cu trei companii care vor realiza lucrările de renovare ale camerelor sanitare. E vorba de firma Vizol Studio SRL care a încheiat un contract în valoare de 1424455 de lei. Un alt contract a fost semnat de către Primăria municipiului Cahul cu firma Eurogrupstim SRL, a cărei valoare este de 2 770 710 de lei. Firma Seroavis SRL a câștigat un contract de 1 947 016 de lei. 

Firma VIZOL STUDIO SRL a fost fondată în anul 2001 de către Igor Zaharia, compania avându-și sediul în orașul Comrat.  Potrivit portalului Infodebit.md, printre activitățile licențiate ale firmei sunt: construcţiile de clădiri şi (sau) construcţii inginereşti, instalaţii şi reţele tehnico-edilitare, reconstrucţiile, consolidările și restaurările. Acestă firmă a câștigat în ultimii ani mai multe contracte de la instituții publice din raioanele Cahul, Cimișlia, Leova, Taraclia, dar și în municipiul Chișinău.

Firma EUROGRUOSTIM SRL a fost fondată în anul 2014 de către Gheorghe Rotari și are sediul în orașul Durlești din municipiul Chișinău. Printre activitățile firmei sunt: construcţiile de clădiri şi (sau) construcţii inginereşti, instalaţii şi reţele tehnico-edilitare, reconstrucţiile, consolidările, restaurările. Totodată, firma are activitate de proiectare pentru toate categoriile de construcţii, pentru urbanism, instalaţii şi reţele tehnico-edilitare, reconstrucţii, restaurări.  

Și această firmă are încheiate contracte de achiziții cu instituții publice din țară.

O altă firmă câștigătoare este SERPAVIS SRL, care își are sediul în satul Bănești din raionul Telenești, fiind creată în anul 2009. Printre activitățile nelicențiate ale firmei se enumeră: fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii;
fabricarea de construcţii şi prefabricate din aluminiu şi aliaje de aluminiu pentru construcţii; fabricarea elementelor din beton, ipsos şi ciment;
comerţul cu ridicata al materialelor lemnoase, al materialelor de construcţie şi echipamentului sanitar etc.

Firma are câștigate contracte publice cu instituții de învățământ din țară. 

Autoritatea contractantă încă nu a evaluat toate oferte, la concurs participând și firma Trend-Construct SRL, companie care își are sediul în orașul Cahul.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare