Publică un anunț
piatasud.md

Primăria Cahul supune consultărilor publice Planul de mobilitate urbană durabilă a regiunii transfrontaliere Cahul-Oancea

Primăria Cahul supune consultărilor publice Planul de mobilitate urbană durabilă a regiunii transfrontaliere Cahul-Oancea

Primăria municipiului Cahul inițiază, începînd cu data de 14.06.2023 consultarea publică asupra Planului de mobilitate urbană durabilă a regiunii transfrontaliere Cahul-Oancea (PMUD),elaborat în cadrul proiectului ”Sustenabilitate, mobilitate și accesibilitate în regiunea transfrontalieră Cahul-Oancea – o mai bună infrastructură de transport”.

Scopul proiectului este îmbunătățirea mobilității și accesibilității regiunii de frontieră, prin modernizarea infrastructurii de transport de importanță locală și transfrontalieră.

Scopul PMUD constă în propunerea unor măsuri care să contribuie la sustenabilitatea economică, de mediu și socială a sistemului de transport, la creșterea siguranței și fluenței sistemului de transport.

Necesitatea elaborării și adoptării planului: Acest plan va permite dezvoltarea infrastructurii rutiere într-un mod durabil și eficient pe termen lung. Beneficiarii Planului de mobilitate urbană durabilă sunt locuitorii municipiului Cahul și a comunei Oancea.

Rezultatele scontate ca urmare a implimentării planului de mobilitate urbană durabilă a regiunii transfrontaliere Cahul-Oancea sunt supuse consultărilor publice:

• îmbunătățirea siguranței în trafic;
• asigurarea diferitelor opțiuni de transport tuturor cetățenilor, astfel încât să permită accesul la destinații și servicii esențiale;
• reducerea poluării atmosferice și fonice, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului de energie;
• îmbunătățirea eficienței și rentabilității transportului de persoane și mărfuri;
• creșterea atractivității și calității mediului urban și a peisajului urban, pentru beneficiul cetățenilor, economiei și societății în ansamblu. Impactul estimat al proiectului:
• Infrastructură de transport îmbunătățită;
• Creșterea semnificativă a siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente;
• Creșterea calității transportului public;
• Dezvoltarea mijloacelor alternative de transport (deplasări cu bicicleta, mersul pe jos și persoane cu mobilitate redusă)

Recomandările pe marginea Planului de mobilitate urbană durabilă a regiunii transfrontaliere Cahul-Oancea, supuse consultărilor publice pot fi transmise pînă la data de 04.07.2023, ora 12.00, în bir.311, et.3, sediul Primăriei municipiului Cahul, str.P.Independenței,6; precum și la adresa de e-mail: primariacahul@gmail.com.

Consultarea cu publicul asupra Planului de mobilitate urbană durabilă a regiunii transfrontaliere Cahul-Oancea, va avea loc miercuri, 05.07.2023, ora 15.00, sala de ședințe et.4, sediul Primăriei municipiului Cahul, str.P.Independenței, 6.

Informația privind Planul de mobilitate urbană durabilă a regiunii transfrontaliere Cahul-Oancea, este disponibilă pe pagina web a Primăriei municipiului Cahul.

Planul de mobilitate urbană durabilă a regiunii transfrontaliere Cahul-Oancea

Articole similare