Publică un anunț
piatasud.md

Testarea pe eșantion a materialelor de examen pentru 2024 a debutat în școli

Testarea pe eșantion a materialelor de examen pentru 2024 a debutat în școli

10.885 de elevi din 258 de instituții de învățământ din țară participă la testarea pe eșantion reprezentativ a materialelor de examen pentru clasele primare, gimnaziale și liceale. Testarea se desfășoară în perioada 20 – 22 februarie 2024 și are ca scop verificarea instrumentelor de evaluare și optimizarea organizării examenelor naționale din sesiunea 2024.

Elevii vor rezolva testele propuse în timpul prevăzut de Regulamentele cu privire la examenele naționale de absolvire și de Metodologia de organizare și desfășurare a testării naționale în învățământul primar. Testele vor fi discutate și analizate ulterior cu profesorul la clasă.

Cadrele didactice implicate vor elabora o notă informativă cu privire la claritatea formulării subiectelor, corespunderea lor cu programa de examen și curriculumul la disciplină, gradul de complexitate, structura testului, aranjarea în pagină, claritatea imaginilor, spațiul rezervat pentru rezolvare, baremul de corectare.

Toate datele obținute din testarea pe eșantionul reprezentativ vor fi utilizate de grupurile de lucru responsabile pentru elaborarea materialelor de examen finale.

Eșantionul reprezentativ pentru testarea materialelor de examen va include: la ciclul primar 2825 de elevi din 64 de instituții de învățământ; la ciclul gimnazial – 3080 elevi din 100 instituții de învățământ; la ciclul liceal – 4980 de elevi din 109 instituții de învățământ.

Articole similare