Publică un anunț
piatasud.md

UE// Antreprenor din Cahul: Vom putea presta servicii mai calitative. VIDEO

UE// Antreprenor din Cahul: Vom putea presta servicii mai calitative. VIDEO

MEGA WASH SRL este unicul agent economic din Cahul care prestează servicii de curățătorie chimică. 

Firma este beneficiara a 29100 euro din partea Uniunii Europene, în cadrul programului de granturi pentru business în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni Cheie. 

Banii vor fi investiți în echipament de curățire pentru prestarea serviciilor de spălare a hainelor, curățire a pernelor și a covoarelor. Aceasta va genera 3 locuri de muncă și va controla impactul ecologic al activității prin filtrarea apei reziduale, consumul redus de detergenți și echipament performant.

„Ne ocupăm cu curățarea și spălarea articolelor. Am început cu covoarele, apoi ne-am extins și am început să primim și haine: paltoane, costume, plapume. La început consumatorii nu erau deprinși cu așa serviciu, majoritatea erau deprinși cu periuța acasă. Apoi oamenii au observat că e un serviciu calitativ, comod și util” ne declară Svetlana Mihailuc, proprietara afacerii .

Svetlana spune că proiectul EU4Cahul a fost foarte binevenit deoarece au decis să completeze toată linia de producție cu sistemul „Lagun”.

„Vom procura o mașină de spălat de capacități mari pentru că avem multe plapume și iorgane grele care necesită spălarea într-un volum mai mare, un calandru care va călca articolele și de asemenea să procurăm o masă profesională de călcat cu capacități de absorbție și suflare” ne-a mai spus antreprenoarea.

Spălătoria este o afacere de familie. Soțul Svetlanei, Andrei spune că această investiție le va permite să presteze servicii mult mai calitative și cu costuri reduse pentru apă și detergent.  

„Vom putea presta niște servicii mai calitative și cu costuri mai mici la apă și detergent. Sistemul Lagun are un sistem de pompe unde detergenții automat se calculează după greutatea articolelor. Acestea sunt cele mai moderne care sunt pe piață și astfel o vom înlocui pe cea veche” ne-a declarat Andrei.

MEGA WASH SRL, împreună cu alte 13 întreprinderi și organizații din Cahul sunt beneficiarele primului apel de granturi pentru business în cadrul programului EU4Moldova: Regiuni Cheie. 

La 15 iunie a încheiat termenul de aplicare la cel de-al doilea apel de granturi pentru business. DIn raionul Cahul, la concurs au aplicat 63 de entități juridice.   

A.O. Cahul „2030” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Ce înseamnă Uniunea Europeană pentru Raionul Cahul”. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Conținutul articolului aparține autorilor și nu reflectă neapărat viziunea UE sau GIZ.

Articole similare