Publică un anunț
piatasud.md

Vasile Rotaru – din nou Director al Spitalulului Raional Cahul

Vasile Rotaru – din nou Director al Spitalulului Raional Cahul

După trecerea Spitalului raional Cahul în gestiunea directă a  Ministerului Sănătății, astăzi, 29 martie, Vasile Rotaru a fost restabilit în funcția de Director al Spitalului Raional Cahul, prin ordinul Ministrului Sănătății.

Vasile Rotaru a fost desemnat câștigătorul concursului de ocupare a funcției de Director al IMSP Spitalul raional Cahul în februarie 2022, fiind până la asta șeful Centrului perinatologic al Spitalului Raional Cahul.

Pe 16 septembrie 2022, președintele raionului Cahul emite o dispoziție prin care îl demite pe Vasile Rotaru din funcție, pe motiv că acesta și-a exercitat funcția de ginecolog în timpul orelor/programului de muncă, fapt ce ar contravine contractului de management. 

Până la momentul de față, interimatul funcției era deținut de Vicedirectoarea Spitalului, Lilia Postolachi. 

Dispoziția Președintelui raionului Cahul a fost atacată pe cale judiciară, iar la finele anului 2022 a început procesul de judecată dintre Rotaru Vasile vs.Președintele raionului Cahul, Nicolae Dunas – privind contestarea actului administrativ individual defavorabil. Următoarele ședințe sunt programate pentru 5 și 12 aprilie.  

Precizăm că pe 29 decembrie, în lectură finală, Parlamentul a adoptat proiectul de lege care prevede trecerea spitalelor raionale din gestiunea autorităților publice locale în subordinea Ministerului Sănătății.

În bugetul de stat au fost prevăzuți 150 milioane de lei pentru  investiții directe în instituțiile medicale spitalicești.

Articole similare