Publică un anunț
piatasud.md

Vasile Rotaru, noul director al Spitalului Raional Cahul

Vasile Rotaru, noul director al Spitalului Raional Cahul

Vasile Rotaru, șeful Centrului perinatologic al Spitalului Raional Cahul, este câștigătorul concursului pentru funcția de director al instituției, potrivit unui anunț al Ministerului Sănătății, transmite sănătateinfo.md

Potrivit publicației, la concurs s-a mai înscris fostul director al instituției Anatolii Malcov, dar și vicedirectorul Spitalului Nr.4 din Capitală Ion Purice.

Vasile Rotaru are 57 de ani și din anul 1988 lucrează în cadrul Spitalului Raional Cahul ca medic obstetrician-ginecolog. Din anul 2000, odată cu crearea Centrului Perinatologic este șeful maternității din Cahul.

Proaspătul director al SR Cahul a declarat pentru Sănătate INFO că își propune în următorii 5 ani să sporească eficacitatea serviciilor medicale, să modernizeze infrastructura spitalului, dar și să sporească gradul de satisfacție al pacienților.

„Unul din principalele obiective, pe care mi le-am propus este modernizarea infrastructurii spitalicești, în concordanță cu cerințele medicale. Avem probleme cu amplasarea secțiilor. La noi de doi ani de zile nu funcționează secția de îngrijiri cronice, din cauza pandemiei Covid-19. Aceasta este o problemă stringentă, pe care trebuie să o rezolvăm”, a declarat acesta.

Precizăm că funcția de Director al Spitalului raional Cahul a devenit vacantă după demisia lui Oleg Crăciun la mijlocul anului trecut. Până la acest moment, interimatul funcției a fost deținut de Elena Tatu, vicedirector medical al instituției.

Potrivit noii legi, în termen de 5 zile, Președintele raionului urmează să semneze contractul cu câștigătorul concursului de ocupare a funcției vacante.

Articole similare