Publică un anunț
piatasud.md

A deschis prima școală online cu profil real din Moldova. Află povestea Lidiei Necula-Robu

A deschis prima școală online cu profil real din Moldova. Află povestea Lidiei Necula-Robu

Lidia Necula-Robu este o profesoară de chimie, biologie și fizică, din R. Moldova, cu o experiență de 13 ani în domeniul învățământului.

Având pasiune pentru științele reale și o dorință sinceră de a ajuta copiii, Lidia a fondat „Top Smart Academy”, prima școală online din Moldova cu profil real, unde elevii pot face meditații și se pot pregăti de examene.

Care este povestea Lidiei și ce a determinat-o să înființațeze o școală online?

Fiind profesoară la trei obiecte cu profil real, am avut numeroase cereri de la părinţi să îi ajut cu lecţii suplimentare, deoarece sunt nişte materii mai grele pentru copii şi nu toţi pot să le înţeleagă din orele predate la şcoală. Am început să am un număr mai mare de cereri, la care nu le puteam face faţă de una singură. Plus la toate, fiica mea este elevă în clasa a V-a şi am observat că matematica chiar este un obiect complicat pentru ei”, spune Lidia.

Astfel, s-a născut visul de a înființa o școală care să ofere studii de calitate, dar cu un plus: să fie online. Știind că viitorul se află în mediul digital, Lidia a văzut oportunitatea de a pregăti copiii pentru această lume în continuă evoluție.

„Gândindu-mă că aș putea să îi ajut cumva pe acești copii și părinți, mi-am dorit să întemeiez o școală. Acest vis îl am de cinci ani, care de-abia acum a devenit realitate. Astfel, am fondat Top Smart Academy, școală ON-LINE în exclusivitate cu profil real, pentru a le oferi copiilor studii calitative online – studii care se pot face de oriunde, dar și pentru a se familiariza cu viața digitală, care vrând-nevrând, este viitorul nostru de mâine. Acum le putem oferi copiilor din orice colţişor al Moldovei şi nu numai, posibilitatea să atingă acel nivel de învăţământ pe care şi-l doesc pentru asigurarea unui viitor decent.”

Însă, așa cum se întâmplă adesea, visurile mari vin cu provocări mari. Lidia a trebuit să înfrunte obstacole de ordin legislativ și juridic, și, bineînțeles, provocarea financiară.

Am avut şi încă mai am multe provocări de ordin legislativ şi juridic. O mare provocare este şi cea financiară, deoarece pentru a pune pe roate o astfel de instituţie este nevoie investiții. Elaborând orele online, dar și vrând să avem o calitate înaltă a studiilor, avem nevoie de utilaje şi tehnică computerizată modernă, care este foarte costisitoare.

Cu toate acestea, dorința Lidiei de a face o schimbare au depășit aceste obstacole reușind să adune o echipă de profesori cu ani de experiență și să întemeieze șoala.

La moment, în echipa noastră sunt 4 profesori calificați cu grade didactice și cu un stagiu de muncă de peste 12 ani, care predau la diverse licee din Chișinău. Oferim cursuri online la matematică, fizică, chimie şi biologie, pentru elevi din clasele a IV-a – a XII-a. Copiii sunt repartizaţi în grupe restrânse a câte 3-6 elevi, după nivelul cunoştinţelor, pentru a putea evolua fiecare în parte. Lecţiile suplimentare sunt conform curriculei şcolare.”

Totodată, misiunea școlii merge dincolo de predarea strict academică. Echipa își propune să ofere și sprijin emoțional copiilor, în special în fața examenelor și tezelor.

Pregătim elevi pentru intrarea la Universitatea de Medicină, îi pregătim minuţios pentru teză, EXAMEN şi BAC. Din dorinţa sinceră de a ajuta copiii oferim, de asemenea, o oră gratuită cu un psiholog la tema ,,Cei cinci paşi pentru depăşirea emoţiilor la examen”, obiectiv primordial, cred eu. Vrem să le oferim copiilor și părinților o susținere educativă și emoțională suplimentară, care are o valoare imensă în dezvoltarea fiecărui copil, care știe ce viitor urmărește. Iar singura investiție sigură este în educația oamenilor, fiindcă nimeni nu ți-o poate lua.

Detalii despre meditații și înscrieri le puteți găsi pe Top Smart Academy.

Articole similare