Publică un anunț
piatasud.md

Accesul la justiție al persoanelor vulnerabile din municipiul Cahul, inclusiv al refugiaților din Ucraina, va fi îmbunătățit

Accesul la justiție al persoanelor vulnerabile din municipiul Cahul, inclusiv al refugiaților din Ucraina, va fi îmbunătățit

A.O. „Pas cu Pas regiunea Sud” participă la implementarea proiectului „Îmbunătățirea accesului la justiție pentru a trăi în demnitate”, implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul de Drept al Avocaților, cu sprijinul financiar al Germaniei.

Unul dintre obiectivele proiectului este sporirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile, al refugiaților și al comunităților-gazdă la servicii și remedii legale pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă, inclusiv în contextul măsurilor de protecție temporară.

În municipiul Cahul, activitățile din cadrul proiectului vor demara cu sesiunea de informare „Acces la justiție: bariere și soluții”, care va avea loc pe 15 august. Activitatea este destinată tinerilor și tinerelor – voluntari/e ai/ale Centrului municipal de tineret.

Ulterior, vor fi organizate și alte acțiuni de informare privind drepturile omului și cum acestea trebuie asigurate și respectate. În total, vor participa peste 280 de persoane, dintre care 60% din comunitate, iar 40% persoane refugiate.

De asemenea, o sută de mame cu copii mici și cinci persoane strămutate din Ucraina vor beneficia de asistență informațională, pentru a le spori accesul la justiție și la căi de atac, inclusiv în contextul măsurilor de protecție temporară.

Perioada de implementare a proiectului este iulie 2023 – aprilie 2024. Pentru realizarea activităților în municipiul Cahul sunt prevăzute 20 de mii de dolari SUA. 

Articole similare