Publică un anunț
piatasud.md

Actele de studii de orice tip vor putea fi disponibile și în format electronic

Actele de studii de orice tip vor putea fi disponibile și în format electronic

În curând, actele de studii de orice tip vor putea fi disponibile și în format electronic, cu aceeași valoare juridică, potrivit Planului Guvernului pentru anul 2023, supus recent consultărilor publice. La fel, în domeniul educației, autoritățile competente lucrează și la crearea unui centru de predare și învățare la distanță în cazul școlilor care duc lipsă de anumiți profesori, informează moldova1.md.

În sănătate se caută soluții pentru digitalizarea fișelor medicale și a rețetelor, iar în justiție, în anul curent, va începe digitalizarea serviciilor oferite de notari, la început pentru un registru al procurilor, totodată va fi fi creat un registru al interdicțiilor.

„Tehnologiile au pătruns în toate domeniile, cu atât mai mult în administrația publică, cea care își dorește transparență, eficiență și beneficii pentru cetățeni, care deseori sunt nevoiți să facă multe drumuri la anumite ghișee aflate în centrele raionale. Transformarea digitală este o preocupare colectivă a întregului Cabinet de Miniștri”, a declarat vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu.

Oficialul a adăugat că printre prioritățile sale din acest an figurează aprofundarea cooperării cu România și schimbul de instrumente și aplicații digitale.

De asemenea, în cazul localităților rurale, cei din domeniu vor să extindă rețeaua de centre unificate de prestări servicii, care au ca scop alfabetizarea digitală a persoanelor care necesită ajutor sau ghidare. De la 17 centre ce activează în prezent la sate, se propune ca numărul acestora să ajungă la peste 80.

Articole similare