Publică un anunț
piatasud.md

AI poate acum genera videouri din text, cu OpenAI Sora

AI poate acum genera videouri din text, cu OpenAI Sora

La data de 15 februarie 2024 OpenAI a publicat proiectul său nou, generatorul de materiale video bazat pe descrieri text.

OpenAI Sora este capabil să facă videouri de până la un minut, nu este accesibil pentru public, ci are acces doar pentru un număr de meșteri ale artei, design-ului și cinematografiei, pentru a îmbunătăți serviciile sale.

Dintr-o singură propoziție OpenAI Sora poate genera un videou cu mai multe cadre, păstrând consistența între ele, poate seta luminozitatea, perspectiva, tonul, acțiunile, și nu numai. Deasemenea, modelul dat poate transforma imaginile în videouri.

„Sora este capabilă să genereze scene complexe cu mai multe personaje, tipuri specifice de mișcare și detalii precise ale subiectului și fundalului. Modelul înțelege nu numai ce a cerut utilizatorul în prompt, ci și cum există acele lucruri în lumea fizică” se spune pe website-ul oficial OpenAI.

Următorul material este compus exclusiv cu puterile Inteligenței Artificiale, cu excepția descrierii în josul imaginilor.

Precum orice altă tehnologie creată de om, Sora are erori. Uneori acesta poate confuza stânga cu dreapta, poate rata fizica în unele scene complicate, și nu mereu înțelege relațiile dintre cauză și efect, adică obiectele se pot suprapune, în loc să se lovească, sau mușcătura dintr-un biscuit poate lăsa biscuitul întreg.

Pentru mai multe exemple puteți accesa pagina oficială, sau raportul tehnic.

Reamintim că, primul proiect al OpenAI oferit publicului, GPT 3, modelul ce putea înțelege, traduce, și concepe materiale text a fost lansat în decembrie 2021. Următorul proiect, DALL-E, generatorul de imagini bazat pe descrieri text se lansă exact 7 luni mai târziu, în octombrie 2022.

Raileanu Olga

Autor: ziuadeazi.md
Distribuie