Publică un anunț
piatasud.md

Traian Chivriga: Noi dorim cel puțin 5 participanți să creeze sau să înființeze un SRL în luna iulie

Traian Chivriga: Noi dorim cel puțin 5 participanți să creeze sau să înființeze un SRL în luna iulie

Pe 28 mai în cadrul unei berării din or. Cahul a avut loc prezentarea programului de antreprenoriat pentru tineri, din cadrul programului mare- Cahul Smart City. Ce presupune acest program, ne-a prezentat Traian Chivriga- fondator XY PARTNERS, în cadrul emisiunii InDirect din 28.05.2021.

„Noi vom demonstra că în 54 de ore tu poți de la o idee să ajungi la un produs care este vândut și este testat pe piață” susține Traian Chivriga.

În cadrul XY PARTNERS se dezvoltă un program care va da posibilitatea tinerilor care studiază în școli, colegii, licee, universități de a dezvolta o afacere în perioada iulie a anului curent. E vorba de o serie de evenimente de networking în care se vor invita antreprenori din Cahul și Chișinău, care vor povesti despre experiența lor. Vor fi organizate 2 workshopuri pe design finking, în care timp de 1 zi se va simula procesul de creare a unui produs. În iulie și august vor fi organizate 2 evenimente unde vor fi invitați mentori, antreprenori care vor lucra împreună cu cei care vor dori să-și dezvolte o afacere.

„Noi dorim cel puțin 5 participanți să creeze sau să înființeze un SRL în perioada iulie” declară Traian Chivriga.

Prima întâlnire cu tinerii doritori de face parte din program, va avea loc într-un format mai lejer, la o berărie. Scopul fiind ca ei să se cunoască între ei. Se dorește o atmosferă simplă și confortabilă, ca tinerii să se simtă mai liber. Va fi un eveniment ofline organizat de XY PARTNERS în ultimii 2 ani.

Menționăm că XY PARTNERS este un grup de parteneri care dorește să investească în companii din Republica Moldova, având câteva tipuri de programe.

Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul este finanțat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Suedia și este implementat de ATIC.

Pe parcursul a două luni, tinerii și studenții din Cahul vor beneficia de întâlniri cu fondatori de companii din diferite domenii, workshop-uri de design thinking și 2 Hackathon-uri.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare