Publică un anunț
piatasud.md

Andrian Galaju: Cât am energie, optimism și speranță – voi rămâne aici

Andrian Galaju: Cât am energie, optimism și speranță – voi rămâne aici

Registratorul, antreprenorul și consilierul Andrian Galaju și-a construit cariera cu ajutorul ambițiilor și muncii asidue.

După ce a finalizat studiile juridice cu accent pe domeniul cadastral a decis că e timpul să se angajeze în câmpul mucii, însă nu a fost ușor, „Am depus actele pentru oficiul cadastral teritorial Cahul, respectiv din cauza problemelor cu care se confruntă tinerii, ca de exemplu lipsa de experiență, nu mi-a reușit din start, dar am studiat bine legea și am descoperit că există și funcția de registrator stagiar. Am fost acceptat ca stagiar și am activat un an după care a urmat un examen complicat pentru funcția de registrator, am demonstrat că sunt mai bun poate decât persoanele cu o experiență mai mare,  astfel am fost avansat și am activat 4 ani ca și registrator”.

Deoarece știe pe pielea proprie cât de greu este să găsești un loc de muncă ca proaspăt absolvent, acum, ca șef al Centrului Multifuncțional Cahul, face tot ce poate ca să sprijine tinerii, „Este greu pentru tineri, pentru că toata lumea vrea specialiști pregătiți, cu experiență care să fie încadrați imediat, dar de pe băncile universității nu poți să vii cu experiență. De când sunt șef am angajat în jur de 7 persoane dintre care 6 sunt tineri pentru că știu că este nevoie ca tinerii să fie aici la noi, să nu-i lăsăm să plece peste hotare, deci așa îi putem menține”.

O muncă ce implică multă comunicare și interacțiune cu oamenii are atât avantaje cât și dezavantaje, ne spune Andrian, „Cu oamenii să lucrezi este și plăcut, dar și dificil pentru că întâlnești diferiți oameni cu diferite dispoziții și diferit statut. Trebuie să fii flexibil cu fiecare ca să le poți intra în situații de aceea ne străduim să reușim la maxim cu răbdare. Cel mai mult pun accent pe responsabilitate și bunul simț, celelalte vin de la sine”.

Este originar din Zîrnești, și-a făcut studiile în Chișinău dar s-a întors acasă pentru că: „ Fiind mezinul familiei, aveam responsabilitatea să fiu alături de părinți. De aceea am decis să încerc acasă. Atât cat am energie, optimism și speranță voi rămâne aici. Pentru ca orașul să se dezvolte trebuie ca fiecare să pună umărul și să contribuim. Odată ce avem gândul de a pleca în alte țări în care ar fi mai bine deodată, imediat după băncile universității, înseamnă că în țara noastră niciodată nu o să fie bine”.

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Implică-te, e simplu!” implementat de A.O. „Cahul 2030” în cadrul programului „Încurajarea tinerilor ca să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, și co-finanțat de Uniunea Europeană.

Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare