Publică un anunț
piatasud.md

Lideră Scouți: Voluntariatul ne unește pe toți

Lideră Scouți: Voluntariatul ne unește pe toți

Pe lângă cele două facultăți pe care le face în paralel, Iuliana Bogdan, mai este și dansatoare în ansamblul de dansuri populare „Crihăneanca”, este lidera grupului de scouți din Crihana Veche.

A făcut catedra militară și  se mai implică ca voluntar în cadrul centrului CRAION „Contact” și AO „Perspectiva” din Cahul,  și  spune ca plăcerea o motivează să găsească timp pentru tot, „voluntariatul este un stil de viață pentru mine, pentru că timpul liber pe care îl am încerc să-l includ în ceva util, în a ajuta pe cineva, în a face ceva frumos.

La doar 20 de ani ea a înțeles deja valoarea implicării în viața societății și îndeamnă tinerii să fie activi în comunitatea lor: „Noi suntem mișcarea, noi suntem viața și trebuie să facem continuitatea. Se merită să fii voluntar pentru ca iți face bine sufletului, eu nu pot fără voluntariat, voluntariatul ne unește pe toți”, ne îndeamnă Iuliana.

„În perioada campamentelor care durează 6 zile , facem tot felul de activități: spirituale, ateliere tematice, cercetăm localitatea în care se desfășoară campamentul. În rezultat obținem relații de prietenie, schimburi de experiențe în diferite țări unde învățăm cultura, tradiții, jocuri.  Un scout înseamnă sa ajuți, sa fii săritor la nevoie anul împrejur, în fiecare zi” ne-a declarat lidera grupului de scouți.

Până acum toate activitățile extra-curriculare iau adus experiențe valoroase și cunoștințe plăcute. Nu știe ce îi va aduce viitorul, dar de un lucru este sigură, se vede trăind și activând acasă, în Moldova: ”Trebuie să rămânem acasă, trebuie să facem schimbări aici, la noi și să-i aducem pe toți acasă”.

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Implică-te, e simplu!” implementat de A.O. „Cahul 2030” în cadrul programului „Încurajarea tinerilor ca să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, și co-finanțat de Uniunea Europeană.

Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare