Publică un anunț
piatasud.md

Aproape o jumătate din Programul „Drumuri bune pentru Moldova 2020” a fost realizat

Aproape o jumătate din Programul „Drumuri bune pentru Moldova 2020” a fost realizat

Peste trei sute de kilometri de drumuri sau cca 40% din cifra preconizată au fost reabilitate până în prezent în cadrul Programului „Drumuri bune pentru Moldova 2020”, transmite MOLDPRES cu referire la Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD).

Programul este derulat concomitent în 33 de raioane și municipiile Chişinău şi Bălţi. Acesta prevede lucrări de reparaţie periodică şi întreţinere. „La data de 18 septembrie, au fost executați circa 303 km de drum, în valoare de 462 milioane de lei, constituind peste 41% din volumul total al investițiilor”, au precizat surse de la ASD.

Potrivit instituţiei, în cadrul programului sunt antrenați zilnic peste două mii de angajați, inclusiv o mie de muncitori pe șantiere. Lucrările de reparație sunt monitorizate de către responsabilii tehnici ai Întreprinderii de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” care asigură „respectarea tuturor standardelor și proceselor tehnologice”. „Pentru a asigura calitatea lucrărilor executate, sunt prelevate probe și efectuate testări în cadrul Laboratorului de Încercări al Administraţiei”, conform ASD.

Programul „Drumuri bune pentru Moldova 2020” prevede reabilitarea şi întreţinerea drumurilor locale, comunale şi a străzilor, cu investiții de 1,125 miliarde de lei, acordați din Bugetul de stat.

Articole similare