Publică un anunț
piatasud.md

Avram Micinschi: “În teritoriu reformă în învăţământ este văzută negativ”

Avram Micinschi: “În teritoriu reformă în învăţământ este văzută negativ”

Preşedintele Raionului Cahul a făcut această declaraţie în cadrul întrevederii cu E.S. William H. Moser, Ambasadorul SUA în Moldova.

„Tot începutul este greu. Sperăm sa fie cu efect fiindcă optimizarea cheltuielilor este inevitabila. Numărul elevilor din raion a scăzut de 2 ori, practic, de când activam în cadrul Direcţiei Învăţământ.

Pe parcursul unui an vom vedea efectele acestei reforme. Daca guvernul astăzi a avenit cu aceasta iniţiativă, nu putem sa o negăm, vom încerca să o susţinem şi să o promovăm” a mai adăugat Avram Micinschi.

Totodată, Preşedintele raionului s-a referit la metoda de optimizare a şcolilor din raion: „Anul acesta, am închis numai 2 şcoli şi am reorganizat din licee – gimnazii, din gimnazii – şcoli primare, circa 10 şcoli. Avem 44 de instituţii care deja sunt persane juridice , care singuri îşi vor gestiona finanţele”.

„Procesul de optimizare abia începe. Sper ca Guvernul va adopta Codul educaţiei, care din anul 1995 exista dar trebuie modificat ori adoptat unul nou” a menţionat Avram Micinschi.
Reamintim că pe 5 februarie a.c. în incinta oficialii Cahuleni au avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. În cadrul întrunirii au fost discutate un şir de subiecte de interes major. 

Articole similare