Publică un anunț
piatasud.md

Cahul are Centru de Şah!

Cahul are Centru de Şah!

Dotat cu tot ce este necesar, Centrul de Şah va oferi posibilitatea de a practica acest gen de sport pentru toţi doritorii.

Inaugurat recent, Centrul a fost dotat cu suportul a mai mulţi agenţi economici din oraşul Cahul. la inaugurare au participat conducerea Primăriei Cahul şi antreprenorii care au sprijinit această iniţiativă.

“Deschiderea Centrului de Şah în oraşul Cahul reprezintă un eveniment major pentru iubitorii acestui sport cât şi pentru toţi cetăţenii oraşului. Amenajarea acestuia a avut loc prin eforturile comune ale Primăriei oraşului Cahul ale Asociaţiei Raionale de Şah cât şi prin intermediul sponsorizărilor din partea unor agenţi economici din Cahul. Şahul este un sport al minţii care contribuie esenţial la dezvoltarea capacităţilor intelectuale a copiilor cît şi tuturor celor care îl practică. Dacă până acum în oraşul Cahul lipsea un spaţiu dedicat practicării şahului acum prin acest Centru se deschid noi oportunităţi pentru practicarea şahului ca sport de performanţă. Mulţumesc încă o dată tuturor celor care au contribuit la amenajarea Centrului de Şah Cahul” a declarat Nicolae  Dandiş, Primarul oraşului Cahul.

Pe de altă parte, Liubovi Gangan, Directorul Modernus S.A. a menţionat că deschiderea acestui club de şah este un folos incontestabil pentru societatea noastră, pentru copii este o posibilitate de a se dezvolta multidimensional, dezvolta caracterul memoria.

Clubul de şah este dotat cu 16 table de joc şi echipament necesar pentru a desfăşura instruirea şi a petrece competiţiile la un nivel înalt.

„Mereu am susţinut tineretul în domeniul sportului, în domeniul culturii, permanent am fost alături de cei talentaţi, am încercat să îi promovăm, să îi ajutăm. Am susţinut cu plăcere această idee, am ajutat cu ce am putut” a declarat Boris Susanu, Director centrului comercial Gebhardt.

Fiodor Pascal, preşedintele clubului de Şah Cahul ne-a declarat: „ O să ne permită să dezvoltăm acest joc la un nivel foarte înalt. Până acum noi petreceam competiţiile unde se nimerea, acum vom avea posibilitatea să le petrecem aici. Este elaborat programul de activitatea – vom lucra în fiecare zi”.

Vedeţi mai jos secvenţe video de la deschiderea Clubului de şah din Cahul.  

Articole similare