Publică un anunț
piatasud.md

Cahul: Un bărbat condamnat la 1 an de pușcărie pentru trafic de influență

Cahul: Un bărbat condamnat la 1 an de pușcărie pentru trafic de influență

La 06 aprilie 2023, Judecătoria Cahul, sediul Central a pronunțat sentința într-o cauză penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție oficiul Sud, ce vizează acțiunile unui cetățean învinuit de trafic de influență (art. 326 alin. (1) din Codul penal).

Cauza penală a fost pornită în august 2021 de către Direcția Generală Teritorială SUD a CNA, în baza denunțului unui cetățean, potrivit căruia, învinuitul, acţionând coordonat cu alte persoane necunoscute şi urmărind scopul primirii mijloacelor financiare necuvenite, susţinea că are influenţă asupra autorităților competente ale poliției de frontieră și a serviciului vamal, atribuite cu funcții de control și evidență mijloacelor de transport auto introduse pe teritoriul Republicii Moldova de către persoanele fizice rezidente și cele nerezidente fără achitarea drepturilor de import, declarate prin acțiune și plasate sub regim vamal de admitere temporară.

În asemenea circumstanțe, acesta, începând cu data de 02 august 2021, a pretins de la denunțător, mijloace bănești în valută străină în sumă de 800 Euro, pentru sine şi complicii săi, persoane necunoscute, cât și pentru angajații poliției de frontieră și a serviciului vamal, ca aceștia în schimb să acționeze în scopul scoaterii de pe teritoriul țării a mijlocului de transport peste termenul legal de ședere acordat și iradierii din sistemul informațional Portal SV, cu posibilitatea ca automobilul să rămână în R. Moldova.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 2 luni, învinuitul recunoscându-și vina, iar judecarea cauzei a durat 1 an și 6 luni.

Prin sentință din 06 aprilie 2023, reieșind din faptul că, acesta anterior a fost condamnat pentru acte de corupție, instanța l-a recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 326 alin. (1) din Codul penal și i-a stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 1 an.

Sentinţa poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Cahul în termen de 15 zile.

Articole similare