Publică un anunț
piatasud.md

Sute de tineri din Cahul vizionează vara filme în aer liber datorită Programului Bugetare Participativă //VIDEO

Toată vara, fiecare sâmbătă, Parcul G. Vieru din Cahul devenea sală de cinema în aer liber.  Un grup de tineri au inițiat proiectul dat pentru a spori gradul de socializare a tinerilor. 

Finanțarea au găsit-o în cadrul Programului Bugetare Participativă a mun. Cahul, proiectul fiind unul dintre cele susținute în acest an de către Primăria Cahul.  

„Noi adunăm lumea într-un loc, ca pe o familie mare, picnic, și privim filme. Sâmbăta, zi de odihnă, vrei să ieși undeva. Seara de Cinema este ceea de ce facem asta, este o posibilitate de a te manifesta într-o funcție nouă. Fiecare are o ocupație, are o responsabilitate și e foarte important pentru lucrul în echipă. Pentru oamenii care vin este o oportunitate de a învăța ceva nou: filmele, desenele animate ceva învață, când și cum. Cine dorește – se poate alătura și să se implice” ne-a declarat Dilear Frolov, unul dintre voluntari. 

Potrivit primarului Nicolae Dandiș, grupul de inițiativă care a inițiat acest proiect, a format recent Centrul Municipal de Tineret Cahul, fiind implicați în mai multe activități consacrate tinerilor din municipiu.  

„Mă bucur că săptămână de săptămână tot mai mulți tineri vin să joace volei, să socializeze, dar și să privească un film. La Cahul, cu timpul, cu siguranță vom avea și o sală unde vom privi periodic cinema, proiecții de film” a menționat Nicolae Dandiș. 

Primăria Cahul finanțează anual proiecte propuse e către grupurile de inițiativă ale cetățenilor din Cahul în sumă de 1,5 milioane lei. 

„Am venit să petrec timpul bine, să mă odihnesc. Am dorit să privesc cu prietenii un film, să petrecem timpul împreună. Cred că totul va fi bine” ne-a spus una dintre tinerele care venit în parc la proiecție. 

Proiectul „Seară de Cinema” are o valoare de 50 mii lei. 

„E interesant, am venit cu cei 4 copii. Data trecută am fost, ne-a intrigat pe toți. Data aceasta ne-am echipat și am venit. Super, super interesant. Noi suntem mulțumiți pentru ceea ce se organizează” ne-a declarat una dintre participantele la proiecția de film. 

Serile de Cinema în municipiul Cahul vor fi organizate până la finele verii. 

Articole similare