Publică un anunț
piatasud.md

Grație suportului Uniunii Europene, peste 650 de elevi din or. Leova vor învăța într-un liceu modernizat //VIDEO

În luna septembrie au început lucrările de renovare a două blocuri de studii ale Liceului „Constantin Spătaru” din or. Leova. 

Reconstrucția clădirii este finanțată de către Uniunea Europeană, în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, valoarea totală a proiectului se depășește 53 milioane de lei. 

Actualmente sunt în plină desfășurare lucrările de înlocuire a tâmplăriei, de montare a rețelelor de apă și canalizare, de reabilitare a sistemului de încălzire și renovare a facilităților sanitare în interiorul instituției, precum și de montare a echipamentului electric de forță și iluminare.

„Cu suportul Consiliului Europei și a Consiliului Raional Leova și Primăriei or. Leova se va renova și curtea interioară, se va renova și terenul aferent liceului, se va dota cantina liceului cu utilaj și echipament necesar. Vom beneficia de condiții de lucru pe măsura așteptata. Beneficiile proiectului vor fi resimțite în total de peste 650 de elevi și 50 de angajați ai instituției” ne-a declarat Dorin Marin, directorul Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din or. Leova. 

Potrivit domnului director, ultima dată, clădirea liceului a fost renovată în anușl 1988.

„Uniunea Europeană a dorit un impact considerabil fiind că se renovează totalmente clădirea” a punctat domnul Marin.

La moment, elevii învață într-un alt bloc al Liceului, în 2 schimburi, iar potrivit graficului lucrărilor, acestea ar urma să finiseze până la finele anului. 

„Proiectul de eficiență energetică, noi, cadrele didactice îl așteptăm de mult timp să fie implementat. Noi dorim să lucrăm și sa facem lecții într-o scoală cit mai aranjată, cît mai confortabilă. Noi am așteptat foarte mult proiectul acesta. cetățenii trebuie să înțeleagă că trebuie să creăm condiții cât mai bune pentru copiii noștri” ne-a declarat Natalia Cernea, profesoară de matematică. 

Măsura investițională “Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din orașul Leova” este finanțată de către Uniunea Europeană, în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

Acest material este produs în cadrul campaniei de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici”, desfășurată de proiectul „Comunicare strategică și suport pentru mass-media”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reprezintă în mod neapărat viziunea UE.

Articole similare