Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: Mulți dintre consilieri nu prea au idee de cadrul legal // VIDEO

Primarul municipiului Cahul a venit cu o reacție la modul în care a avut loc ședința extraordinară a Consiliului municipal Cahul din 7 februarie a.c.

Într-un scurt interviu acordat www.ziuadeazi.md, și difuzat întegral în cadrul emisiunii inDIRECT din 7 februarie, Nicolae Dandiș a specificat principalele aspecte ale ședinței și care dintre subiectele discutate, după părerea sa, au fost mai importante, dar s-a referit și la activitatea unor consilieri, fără a da nume concrete.

Un consilier care a fost propus în comisia administrativă, și trâmbițează mult că este pentru un oraș curat, a refuzat să fie în această comisie când de fapt aici se examinează toate materialele. Eu înțeleg că nu vreai să te cerți cu lume,a vreai doar să comentezi, dar este important să intri în esență. Cei care doresc să conlucreze și să facă ceva pentru oraș –  biroul meu este la dispoziție, să vină să lucrăm. Nu este vorba de cine își asumă meritele, dacă este doar populism sau politică nu au decât să fie pe acesta arenă” a declarat Nicolae Dandiș.

Totodată, domnul primar și-a expus părerea privind proiectele de decizii care au fost excluse din ordinea de zi a ședinței, declarând că excluderea acestora nu era justificată. Aleșii locali erau în stare să facă careva precizări la proiectele de decizii în cadrul comisiilor sau în cadrul ședinței Consiliului, fără a exclude în totalitate chestiunile de pe ordinea de zi.

„Ce ține de aprobarea unor proiectări și construcția a 3 blocuri locative în municipiul nostru, cred că răspunsuri de serviciu ca: noi nu suntem împotrivă, noi trebuie să ne documentăm etc. a fost încă din data de 29 ianuarie la Consiliul Urbanistic dat aviz pozitiv. De atunci, a fost posibilitatea să verifice, să dea întrebări, să vadă legalitatea. Planul urbanistic care era aprobat în 2016 este mai detaliat în regiunea centru. Insist pentru următoare ședință să fie incluse din nou în ordinea de zi decizia privind proiectarea și construcția acestor obiective. Oamenii aceștia, agenții economici, trebuie să cunoască cine-s consilierii care au amânat acest subiect” a mai declarat Nicolae Dandiș.

De asemenea, primarul mun. Cahul a specificat că agenții economici vizați ar fi în drept să dea în judecată consilieri concreți sau întreg consiliul municipal pentru veniturile ratate și obstacolele în procesul de dezvoltare.

„Au fost din partea unor consilieri acuzații că specialiști primăriei nu le-au oferit ordinea de zi a comisiilor, dovadă că mulți dintre consilieri nu prea au idee de cadrul legal. Nu este ordinea de zi a comisiei. Ce ține de tot pachetul de documente, anumite cazuri sunt sute de pagini. Am avut situații când omenii primesc un document de la un anumit specialist și le postează pe rețelele de socializare, să dea bine la public” a punctat Edilul.

Reacția invitaților la emisiune la aceste declarații a primarului de Cahul o puteți vedea mai jos.

Articolul  este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.  

Articole similare