Publică un anunț
piatasud.md

Captură de mărfuri de contrabandă, de peste 1.000.000 lei /VIDEO

Captură de mărfuri de contrabandă, de peste 1.000.000 lei /VIDEO

Ofițerii Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal, în comun cu Procurorii PCCOCS, anunță reținerea a trei persoane, duminică, după o captură de mărfuri de contrabandă la Sud, de peste 1.000.000 lei.

Microbuzul cu marfă a fost oprit în regiunea satului Ciumai din Taraclia, de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regională SUD și o echipă mobilă vamală, după ce inițial în urma controlului de la hotar a intrat nestingherit în Moldova, din Ucraina, chiar dacă șoferul nu poseda documente privind proveniența mărfurilor.

Microbuzul a fost escortat într-un post vamal din apropiere, pentru efectuarea controlului detaliat. În rezultat, oamenii legii au depistat faptul că în microbuz erau transportate, fără documentele necesare: haine, instalații sanitare și alte mărfuri de larg consum.

Prin urmare, a fost reținut atât șoferul, cât și doi funcționari – un inspector vamal și un polițist de frontieră, care ar fi implicați în schemă. Acum, urmează ca procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) să cerceteze probele și să determine necesitatea aplicării arestului preventiv.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Articole similare