Publică un anunț
piatasud.md

Cele mai bine plătite locuri de muncă în sudul Moldovei

Cele mai bine plătite locuri de muncă în sudul Moldovei

În societatea noastră există ideea că locuri de muncă decente și bine plătite sunt doar în Chișinău și în centrul țării. Piața muncii, însă, se schimbă spre bine: tot mai multe companii și instituții deschid locuri de muncă în Cahul, oferă

locuri de muncă în Comrat, locuri de muncă  în Leova sau locuri de muncă în Cantemir. 

Desigur, joburile bune nu cad din pod. Ca să-ți mărești șansele de angajare, e important să ții cont de mai multe aspecte esențiale:

 1. Actualizează CV-ul. În 2022 e de neiertat să n-ai un CV sau să nu știi cum se creează unul. Nu e nevoie de chestii complicate sau prea creative dacă nu simți că te reprezintă: un CV simplu, cu experiența, abilitățile și pregătirea profesională relevantă e o bază foarte bună. Recomandăm să pregătești pentru orice eventualitate și o scrisoare de intenție sau motivație, în caz că vei avea nevoie. 
 2. Folosește instrumentele și conexiunile utile. Pe platforma cu locuri de muncă delucru.md cu siguranță o să găsești anunțuri de angajare din toate domeniile. De asemenea, poți cere recomandări de la vechii colegi sau șefi – toate acestea sunt resurse care pot fi utilizate pentru a crește șansele de a găsi un loc de muncă bun – cu condiția că sunt de încredere. 
 3. Nu ignora joburile pe o perioadă determinată sau lucrul sezonier. Deși cu toții ochim locuri de muncă pe perioade cât mai lungi ca să avem o oarecare stabilitate, un job pe o perioadă determinată poate oferi experiența de care ai nevoie la moment și un câștig bun. De multe ori, chiar e binevenit să ai un asemenea tip de muncă – după expirarea contractului ai ocazia să te odihnești și să te orientezi mai bine în carieră. 
 4. Învață cum să te prezinți la un interviu de angajare. Fie că e telefonic, față în față sau cu camera telefonului, fie că e cu echipa sau viitorul șef, interviul de angajare e piatra de încercare a oricărei recrutări. Nu lăsa șansele de angajare pe seama norocului și fii bine pregătit pentru a inspira profesionalism, pregătire și încredere în propriile forțe. 

Să trecem, așadar, la anunțurile cu locuri de muncă bune și unde pot fi ele găsite. Cum am menționat deja, pe site-ul delucru.md găsești joburi nu doar în zonele centrale, dar și în sudul Moldovei. De exemplu, în Cahul sunt deschise locuri de muncă care se achită bine chiar și în domeniul IT. Banca „FinComBank”, compania IT americană „Coherent Solutions”, casa comercială „AquaTrade”, farmacia „Felicia”, operatorul de telefonie „Moldcell” și chiar Cancelaria de Stat a Moldovei au deschis locuri de muncă în sudul țării cu angajare oficială, în domenii ca: 

 • vânzări;
 • marketing;
 • inginerie;
 • management;
 • secretariat;
 • șoferie;
 • construcții;
 • patiserie.

E important ca fiecare să aibă șansa să se angajeze aici, acasă, și să-și poată asigura un trai bun alături de familie și oamenii dragi.

Articole similare