Publică un anunț
piatasud.md

Ofițerii de sector din Cahul se pregătesc să treacă într-un nou sediu //VIDEO

Reforma poliției înseamnă crearea condițiilor mai bine de lucru pentru angajați și asigurarea unei interacțiuni cât mai eficiente cu cetățenii. în ultimii ani, mai multe sectoare de poliție din țară au fost reparate total, s-au îmbunătățit condițiile de lucru a ofițerilor de sector, cei care cel mai mult interacționează cu cetățenii.

Sectorul de poliție nr. 1 a IP Cahul deservește circa 40 mii de cetățeni, locuitorii municipiului Cahul, satul cotihana și Crihana Veche. Acum sediul sectorului se află în incinta IP Cahul, la etajul 4, ceea ce creează dificultăți majore pentru unele categorii de cetățeni pentru a se adresa la ofițerii de sector. 

„Sectorul de poliție nr. 1 Cahul este situat în cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul, la etajul 4. Dispune de 4 birouri de serviciu, și 15 angajați. Persoanele care se adresează la sectorul nr. 1 sunt nevoite să urce la etajul 4 ca să depună careva plângeri. Este foarte greu pentru vârstnici, persoane cu dizabilități și alte persoane care suferă de diverse maladii. Angajații sunt nevoiți deseori să coboare la etajul I și să recepționeze plângerile de la cetățeni” ne-a declarat Ion Susanu, Șeful sectorului de poliție  nr. 1 Cahul. 

O lună în urmă au început lucrările de renovare a unui edificiu care urmează să găzduiască în scurt timp ofițerii de sector și de investigații care deservesc municipiul Cahul. Lucrările sunt în toi, este vorba despre o reparație capitală a edificiului, reproiectarea totală a interiorului, crearea tuturor condițiilor necesare pentru activitatea eficientă a ofițerilor de sector.   

”E reparație capitala, rămâne doar scheletul clădirii. O să fie un sector modern, un sector unde vor fi dislocați 18 angajați a IP Cahul. O să activeze aici atât ofițerii de sector, subofițerii și angajații serviciului investigații care deservesc sectorul nr. 1. Lucrările au început acum o luna de zile și se desfășoară activ” ne-a declarat Andrei Sîrbu, Șeful IP Cahul. 

Potrivit Comisarului Șef, astfel de lucrări se desfășoară la încă 2 sectoare de poliție amplasate în comunele Zîrnești și Găvănoasa din mun. Cahul, toate acestea fiind realizate cu suportul partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova, și sunt parte a activităților prevăzute în Strategia de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.  

Valoarea investiției depășește 2,5 milioane lei, lucrările urmând să fie finisate la începutul anului viitor. 

Precizăm că recent a fost inaugurat oficial sectorul de poliție nr. 1 din orașul Cantemir. În sectorul de poliție nr.1 Cantemir activează 16 angajați, care deservesc 18 localități din cadrul a 11 primării: Cantemir, Porumbești, Lărguța, Cîrpești, Antonești, Toceni, Stoianovca, Plopi, Țiganca, Gotești, Cania, cu o populație de circa 23 000 de cetățeni.

Acest articol a fost produs  cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.

Articole similare