Publică un anunț
piatasud.md

Cetățenii R. Moldova vor fi vaccinați împotriva COVID-19 conform unui plan etapizat

Cetățenii R. Moldova vor fi vaccinați împotriva COVID-19 conform unui plan etapizat

Cetățenii Republicii Moldova vor fi vaccinați împotriva COVID-19 conform unui plan structurat în trei etape. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale , comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, în prima etapă va fi vaccinată până la 10 procente din populație. Grupurile țintă vor fi lucrătorii medicali, personalul și beneficiarii azilurilor și centrelor de plasament.

În etapa a doua, va fi vaccinată circa 20 la sută din populație. Astfel, de vaccin contra COVID-19 vor beneficia persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și cei cu comorbidități, angajații din structurile de forță, lucrătorii din penitenciare, angajații din domeniul social și profesorii.

În cea de-a treia etapă va fi imunizată până la 70 la sută din populație.

Conform surse citate, campania de vaccinare împotriva COVID-19 va demara imediat ce în țară vor ajunge dozele de vaccin. Anterior, autoritățile anunțau că primele loturi de vaccin ar putea ajunge în Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX, la 30 ianuarie. Anterior, și conducerea României a anunțat că va dona Chișinăului 200 mii de doze de vaccin anti-COVID.

Specialiștii anunță că vaccinarea împotriva COVID-19 este gratuită și este una dintre cele mai bune soluții pentru a reduce riscul de a face o formă gravă a bolii.

Articole similare