Publică un anunț
piatasud.md

Cinci cabinete de dezvoltare a copiilor au fost amenajate în raionul Cahul

Cinci cabinete de dezvoltare a copiilor au fost amenajate în raionul Cahul
© UNICEFMoldova/Ion Țapeș

Cinci cabinete de dezvoltare a copiilor au fost amenajate și echipate în Centrele de Sănătate din mun. Cahul și localitățile Bucuria, Găvănoasa, Slobozia Mare, Crihana Veche.

Acțiunile de consolidare a serviciilor de monitorizare a dezvoltării copilului vor asigura o organizare mai bună și mai rațională a activității medicilor de familie și a asistentelor medicale, cu accent pe măsurile de prevenire și de identificare timpurie a nevoilor copiilor și familiilor, precum și pe realizarea de intervenții specifice pentru a răspunde necesităților acestora.

Achizițiile, în valoare de 350 000 lei, au fost realizate în cadrul programului „Consolidarea capacităților lucrătorilor medicali la nivelul asistenței medicale primare în prestarea serviciilor de sănătate de calitate mamei, copilului și adolescentului în raioanele Cahul și Ungheni”, lansat în luna februarie a anului trecut.

Proiectul se desfășoară în cadrul „EU4Moldova: Regiuni Cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). Valoarea totală a proiectului  constituie peste 100.000 USD (2 116 920 lei). 

Articole similare