Publică un anunț
piatasud.md

Concursul Tekwill Junior Ambassadors a avut loc astăzi la Cahul

Concursul Tekwill Junior Ambassadors a avut loc astăzi la Cahul

Astazi, 28 ianuarie, în sediul Universității de Stat ”B. P. Hasdeu” din Cahul s-a desfășurat cea de a treia ediție a concursului Tekwill Junior Ambassadors, Categoria Programarea Algoritmilor C/C++. La concurs au participat 28 de echipe din Cahul (Cahul, Cantemir, Leova și Taraclia) și două echipe din UTA Găgăuzia.

”Acest proiect încurajează tinerii să participe în proiecte antreprenoriale și educaționale ca să creăm o nouă forță de muncă în regiune. Iar acestă competiție este cea mai întrebată la nivel de țară.

Dorim să devină populară în rândul tinerilor care studiază profesiile viitorului și să atragem, de ce nu, și alte companii să își deschidă sedii aici, la Cahul, în contextul în care va fi construit acest centru de Inovație și Tehnologie EU4Innovation Centre”, a declarat Nicolae Mocanu, manager STEM/Eu4Moldova.

Timp de trei ore echipele au avut de rezolvat probleme ce țin de activitatea umană cotidiană, socială, prin identificarea algoritmilor potriviți și scrierea soluției-cod în limbajele C/C++.

”Pregătirea elevilor pentru marathon durează chiar din primele zile ale acestui început de an școlar și a constat în rezolvarea problemelor de natură algoritmică, însușirea diferitor tehnici de programare etc. Iar succesul unui elev, inclusiv în programare, în mare parte, se datorează mentorului (profesorului) care îl ghidează, or calitățile profesionale ale profesorului se răsfrâng și asupra discipolilor săi.

Studierea limbajelor de programare în școală de la vârstele fragede este binevenită în secolul inovațiilor și tehnologiilor. Programarea este viitorul, iar viitorul despre care vorbim îl trăim chiar azi”, a relatat Gorea Anatolie, profesor de informatică și discipline din domeniul TIC, Colegiul ”Iulia Hașdeu” mun. Cahul

Tekwill Junior Ambassadors” este competiția cu cea mai mare rată de participare a elevilor din Republica Moldova. Concursul a reușit să devină popular în rândul tinerilor care studiază profesiile viitorului și care fac parte din programul „Tekwill în Fiecare Școală”. Acesta a fost organizat de Programul Tekwill în Fiecare Școală și Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Guvernul Suediei.

Articole similare