Publică un anunț
piatasud.md

Cum va fi sărbătorită Ziua Culturii Naționale la Cahul. Vezi programul

Cum va fi sărbătorită Ziua Culturii Naționale la Cahul. Vezi programul

Primăria Municipiului Cahul organizează în perioada 13-15 ianuarie 2024, diverse evenimente culturale dedicate Zilei Naţionale a Culturii.

Printre acestea se numără o expoziție de arte vizuale și hand made organizată de Școala de Arte Plastice pentru Copii, Centrul de Creație „Luceafărul”, Cercul de Mâini Dibace și „Hobby Boom”. Expoziția va avea loc în Holul Mare al Palatului de Cultură.

În data de 15 ianuarie 2024, ora 10:00, este planificată depunerea de flori la bustul poetului Mihai Eminescu, amplasat în mun. Cahul, Bulevardul Victoriei 18. Aceasta reprezintă o inițiativă menită să omagieze memoria poetului național.

Ulterior, la ora 11:00, va avea loc o masă rotundă sub genericul „Realități culturale cahulene” în Sala de conferințe a Palatului de Cultură, N. Botgros. Participanții la eveniment vor dezbate și analiza aspecte relevante ale vieții culturale din Cahul.

În aceeași zi, la ora 17:00, în Sala Mare a Palatului de Cultură, se va desfășura un spectacol literar-muzical intitulat „Cu Eminescu în inimă”. Evenimentul propune o incursiune în operele și viața poetului Mihai Eminescu prin intermediul unui program artistic în care vor evolua Palatul de Cultură „N. Botgros”, Școala de Muzică „M. Cebotari”, Centrul de Creație „Luceafărul” și Teatrul Republican Muzical – Dramatic „B. P. Hasdeu”. Invitată specială la eveniment va fi interpreta Violeta Botezatu, iar accesul publicului la Sala Mare a Palatului de Cultură este liber.

Articole similare