Publică un anunț
piatasud.md

De la porți la produse de decor: Ion Caraja din Cahul redă fierului o nouă viață

De la porți la produse de decor: Ion Caraja din Cahul redă fierului o nouă viață

Ion Caraja este un antreprenor din Cahul care folosește tehnologia 3D în producerea și prelucrarea metalului. În atelierul lui Ion Caraja, fierul prinde o nouă viață, fiind transformat în porți, garduri, balustrade sau alte produse decorative din fier.

Afacerea lui a fost fondată în anul 2014, fiind specializată în prelucrarea metalului, cu prestări servicii de confecții metalice ornamentate. Inițial, Ion Caraja avea doi angajați, iar astăzi – șase. 

În 2021, antreprenorul a beneficiat de un grant în valoare de 30.000 euro, acordat de programul „EU4Moldova: Regiuni cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF. 

Cu acești bani a fost cumpărată o mașină de debitat metal, care a mărit semnificativ productivitatea. Astfel, dacă anterior producea câte un produs pe zi, acum reușește să confecționeze până la zece produse pe zi. 

„Pentru a face lucruri frumoase, calitative și de a mări productivitatea este nevoie de acest program. Acesta este binevenit la noi în regiune și în raionul Cahul”, notează Ion Caraja. 

Ion Caraja este unul dintre cei 75 de antreprenori din regiunile Cahul și Ungheni care a beneficiat de un grant în valoare de 30.000 euro în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF. 

Articole similare